Prăjitură simplă cu cireșe, căpșuni și nuci. Rețetă ca la mama acasă

16.MAI.2018
Prăjitură simplă cu cireșe, căpșuni și nuci. Rețetă ca la mama acasă
Prăjitura cu cireșe și căpșuni făcută ca la mama acasă este un pandișpan simplu garnisit cu cireșe și căpșuni. Este rapid de preparat și se poate face

din cireșe și căpșuni, dar și din alte fructe: vișine, piersici, prune sau struguri fără sâmburi. INGREDIENTE: 6 ouă, 6-7 linguri de zahăr, 6-7 linguri de faină, zahăr vanilinat, coajă rasă de pe o lămâie, zeamă de la o jumătate de lămâie, un vârf de cuțit de sare, cireșe dintr-un compot de 800 grame, 500 grame căpșuni proaspete, o mână cu miez de nucă, ½ praf de copt, un plic cu zahăr vanilinat.

DE INTERES: Rețetă de ouă umplute cu ton și branză de burduf

Mod de preparare:

Cireșele se curăță de sâmburi și se lasă la scurs într-o sită. Căpșunile se spală, se taie în 6, se presoară o lingură de zahăr peste ele, se scutură ușor pentru ca zahărul să le cuprindă, se lasă la scurs.

Loading...

Într-un bol, cu un mixer, se amestecă bine ouăle cu zahărul, sarea, coaja de lămâie până ce amestecul devine spumos. Apoi se stinge praful de copt cu zeama de lămâie și se omogenizează cu amestecul obținut.

Se adaugă și făina, treptat, amestecând ușor cu lingura până ce se obține un aluat omogen.

Se încălzește cuptorul la 180 °C (treapta medie de la aragaz).

Aluatul se toarnă într-o tavă 20/30 cm, acoperită cu hârtie de copt. Ar fi bine ca tava să fie la temperatura camerei sau chiar încălzită ușor în cuptor înainte de a se turna aluatul.

Apoi se presoară cireșele, căpșunile peste aluat, iar în final se pune miezul de nucă.

Prăjitura se dă la copt pentru 25-30 minute. A nu se deschide cuptorul în primele 15 minute, pentru ca aluatul să nu dea înapoi.

Pentru a verifica dacă s-a copt, se face testul scobitorii (se înfinge o scobitoare în aluat, dacă pe ea nu rămâne aluat, prăjitura este gata).

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, se taie în porții de aproximativ 6/5 cm, se pudrează cu zahăr vanilinat și se servește cu voie bună.

Poftă bună!

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  4
VOTURI
2805
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.