Transport gratuit peste 199 lei

Lucrezi la birou? Iată de ce 30 de minute de mișcare pot face minuni

Lucrezi la birou? Iată de ce 30 de minute de mișcare pot face minuni

Câți dintre noi reușesc să facă minim 30 de minute de mișcare zilnic? Știți ce înseamnă asta pentru sănătate? Mulți dintre noi lucrăm de dimineața până seara la un birou,

uitând mult timp să ne ridicăm de pe scaun. Apoi, la finalul programului, ne urcăm repede în mașină sau în mijlocul de transport în comun și amânăm mișcarea pentru a doua, când bineînțeles că facem exact același lucru.

Auzim des că 30 de minute de mișcare pe zi sunt excepționale pentru sănătate. Ei bine, studiile recente de la Societatea Americana de Cancer (American Cancer Society, prescurtat ACS) au completat lista cu importante beneficii.

Înlocuirea unei jumătăți de oră a timpului de stat pe scaun cu activitate fizică poate determina reducere de aproape 50% a mortalității. De asemenea, cercetările amintite au arătat că activitatea fizică moderată este asociată cu un risc mai scăzut de moarte prematură, de anumite forme de cancer și de boli cardiovasculare.

Autorii au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat un număr extrem de mare de participanți – 92.541, aceștia fiind cooptați în ACS’s Cancer Prevention Study II Nutrition Cohort. În plus, datele au fost colectate pe parcursul a 14 ani, pentru a se putea urmări evoluția în timp.

Astfel, una dintre concluziile studiului sugerează că înlocuirea în fiecare zi a puțin timp petrecut pe scaun cu activitate fizică, fie ea și ușoară (cum ar fi mersul pe jos), poate reduce considerabil riscul de deces prematur în rândul adulților mai puțin activi.

Așa că: Să nu mai amânăm grija pentru sănătate, pentru că e mai eficient și mai ieftin să prevenim, decât să tratăm!

Studiul amintit a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine.

Viziteaza magazinul online