Aplica

Recunoaște un narcisist chiar atunci când încearcă să te manipuleze

Recunoaște un narcisist chiar atunci când încearcă să te manipuleze

Cei mai multi dintre noi am fost implicați într-o relație cu un narcisist. Cum îți dai seama că e narcisist? La prima vedere, orice narcisist pare simpatic,

altruist, deoarece este înzestrat cu o carismă rar întâlnită. Atenție însă la astfel de persoane, deoarece sunt capabile să își folosească șarmul pentru a te manipula să obțină ceea ce își doresc! Încetul cu încetul, își dă arama pe față, cu toate înșelăciunile, minciunile și strategiile atent croite pentru a-i face pe cei din jur să „joace” după bunul plac și pentru bunăstarea sa psihică sau materială.

Actor desăvârșit, narcisistul ne poate convinge că este exact persoana pe care ne-o dorim alături, în care să avem încredere, spunând tocmai ceea ce simțim nevoia să auzim. Dacă suntem atenți însă, putem descoperi câteva tipare.
Iată 3 fraze des auzite la narcisiști.

1. „Exagerezi! Întotdeauna supra-analizezi totul.”
Spune asta atunci când nu se simte incomodat de întrebările celor care l-au prins cu minciuna. De fapt, nu face nimic altceva decât să ia vina de pe umerii săi și să o arunce celui cu întrebările. Astfel, distrage atenția de la comportamentul său și încearcă să manipuleze făcând pe victima și de cele mai multe ori îi iese.

2. „Nu m-ai înțeles!”
Și acesta este un fel de a manipula. Spune mai întâi ceva capabil să pornească un conflict, apoi neagă că ar fi vrut să spună asta și că de fapt ideea era cu totul alta și în cele din urmă se victimizează din nou. Pare nimic important pe moment, dar un astfel de comportament repetitiv duce la pierderea încrederii în sine a persoanei care are de-a face cu un narcisist.

3. „Ești prea sensibil/ă!”
Narcisistul este lipsit de empatie și tot ce contează este el însuși (sau ea însăși). Are obiceiul ca după o perioadă în care a fost șarmant, cuceritor, a părut că face totul pentru a te ajuta, încercând să te facă dependent de el, să dispară o vreme. Apoi, revine pentru a întări acea dependență. În momentul în care ceri explicații, îți spune doar cât de „sensibil/ă” ești și te convinge cu argumente puternice că „problema ești tu, nu comportamentul său”.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!