Recunoaște un narcisist chiar atunci când încearcă să te manipuleze

19.NOIEMBRIE.2018
Recunoaște un narcisist chiar atunci când încearcă să te manipuleze
Cupluri AUTOR: Andreea Inea FOTO: pxhere.com
Cei mai multi dintre noi am fost implicați într-o relație cu un narcisist. Cum îți dai seama că e narcisist? La prima vedere, orice narcisist pare simpatic,

altruist, deoarece este înzestrat cu o carismă rar întâlnită. Atenție însă la astfel de persoane, deoarece sunt capabile să își folosească șarmul pentru a te manipula să obțină ceea ce își doresc! Încetul cu încetul, își dă arama pe față, cu toate înșelăciunile, minciunile și strategiile atent croite pentru a-i face pe cei din jur să „joace” după bunul plac și pentru bunăstarea sa psihică sau materială.

Actor desăvârșit, narcisistul ne poate convinge că este exact persoana pe care ne-o dorim alături, în care să avem încredere, spunând tocmai ceea ce simțim nevoia să auzim. Dacă suntem atenți însă, putem descoperi câteva tipare.
Iată 3 fraze des auzite la narcisiști.

Loading...

1. „Exagerezi! Întotdeauna supra-analizezi totul.”
Spune asta atunci când nu se simte incomodat de întrebările celor care l-au prins cu minciuna. De fapt, nu face nimic altceva decât să ia vina de pe umerii săi și să o arunce celui cu întrebările. Astfel, distrage atenția de la comportamentul său și încearcă să manipuleze făcând pe victima și de cele mai multe ori îi iese.

2. „Nu m-ai înțeles!”
Și acesta este un fel de a manipula. Spune mai întâi ceva capabil să pornească un conflict, apoi neagă că ar fi vrut să spună asta și că de fapt ideea era cu totul alta și în cele din urmă se victimizează din nou. Pare nimic important pe moment, dar un astfel de comportament repetitiv duce la pierderea încrederii în sine a persoanei care are de-a face cu un narcisist.

3. „Ești prea sensibil/ă!”
Narcisistul este lipsit de empatie și tot ce contează este el însuși (sau ea însăși). Are obiceiul ca după o perioadă în care a fost șarmant, cuceritor, a părut că face totul pentru a te ajuta, încercând să te facă dependent de el, să dispară o vreme. Apoi, revine pentru a întări acea dependență. În momentul în care ceri explicații, îți spune doar cât de „sensibil/ă” ești și te convinge cu argumente puternice că „problema ești tu, nu comportamentul său”.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  3
VOTURI
2711
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Nativii din zodia Șobolan: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, previziuni pentru nativii Șobolan
Steaua zburătoare 3, cunoscută ca steaua ostilităților, aspecte pozitive și negative
Spre deosebire de zodiile europene, zodiile chinezești nu corespund unei perioade de o lună, ci

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.