O delicatesă de gătit cel puțin o dată în viață – paste cu homar

14.FEBRUARIE.2019
Rețete AUTOR: Moni Paraschiv FOTO: ioneltarnoveski.ro
Chiar dacă homarul este un aliment mai scump decât cele pe care le gătim în mod obișnuit, uneori este bine să ne mai și răsfățăm. Se preferă ca homarul

să fie viu atunci când îl achiziționăm, nu este recomandat să se cumpere unul mort de la magazinele în care se vând pești vii. Dacă însă nu există alternative în achiziționarea homarului, sau dacă nu îl poți pune viu la fiert din diverse motive, se acceptă și homarul congelat. Așadar, este necesar să încercați cel puțin o data pastele cu homar, se merită pe deplin! Ai nevoie de următoarele ingrediente.

1 homar de aproximativ 700 g

250 g paste (care îți plac cel mai mult, dar de preferat spaghetti sau linguine)

Loading...

300 g roșii cherry tăiate felii

100 ml vin alb sec

1 cățel de usturoi

ulei de măsline

busuioc

sare și piper după gust

opțional, chili

Mod de preparare

Introdu homarul viu (dacă nu ai luat unul congelat) în apă fierbinte și lasă-l la fiert până se face roșu – aproximativ 2-3 minute. Apoi, scoate-l pe un platou, despică burta în două și spală intestinele cu grijă. Ar fi bine să spargi și cleștii dacă reușești.  

Acum, pune ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare și adaugă cățelul de usturoi tăiat în 4 și homarul. După ce s-a rumenit puțin, adaugă vinul, pune capacul. După câteva minute, pune roșiile, sarea și piperul. Totul trebuie lăsat la foc mic pentru încă 30 minute, iar la final se adaugă busuiocul.

Între timp, fierbe pastele și scurge-le apa. Scoate homarul din tigaie și pune pastele fierte în sos, pe care le amesteci bine. În final, pune pastele în farfurie și homarul deasupra.

Poftă bună!

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
337
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.