O delicatesă de gătit cel puțin o dată în viață – paste cu homar

14.FEBRUARIE.2019
O delicatesă de gătit cel puțin o dată în viață – paste cu homar

Categorie: Retete Autor: Moni Paraschiv Zodiacool Foto:ioneltarnoveski.ro

Chiar dacă homarul este un aliment mai scump decât cele pe care le gătim în mod obișnuit, uneori este bine să ne mai și răsfățăm. Se preferă ca homarul

să fie viu atunci când îl achiziționăm, nu este recomandat să se cumpere unul mort de la magazinele în care se vând pești vii. Dacă însă nu există alternative în achiziționarea homarului, sau dacă nu îl poți pune viu la fiert din diverse motive, se acceptă și homarul congelat. Așadar, este necesar să încercați cel puțin o data pastele cu homar, se merită pe deplin! Ai nevoie de următoarele ingrediente.

1 homar de aproximativ 700 g

250 g paste (care îți plac cel mai mult, dar de preferat spaghetti sau linguine)

300 g roșii cherry tăiate felii

100 ml vin alb sec

1 cățel de usturoi

ulei de măsline

busuioc

sare și piper după gust

opțional, chili

Mod de preparare

Introdu homarul viu (dacă nu ai luat unul congelat) în apă fierbinte și lasă-l la fiert până se face roșu – aproximativ 2-3 minute. Apoi, scoate-l pe un platou, despică burta în două și spală intestinele cu grijă. Ar fi bine să spargi și cleștii dacă reușești.  

Acum, pune ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare și adaugă cățelul de usturoi tăiat în 4 și homarul. După ce s-a rumenit puțin, adaugă vinul, pune capacul. După câteva minute, pune roșiile, sarea și piperul. Totul trebuie lăsat la foc mic pentru încă 30 minute, iar la final se adaugă busuiocul.

Între timp, fierbe pastele și scurge-le apa. Scoate homarul din tigaie și pune pastele fierte în sos, pe care le amesteci bine. În final, pune pastele în farfurie și homarul deasupra.

Poftă bună!

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.