Rețete de Jamie Oliver – Pui gătit în lapte

09.SEPTEMBRIE.2018
Rețete de Jamie Oliver – Pui gătit în lapte
Rețete AUTOR: Andreea Inea FOTO: jamieoliver.com
Aceasta rețetă de pui gătit în lapte este cu adevărat deosebită, cu un gust de te face să te lingi pe degete. Deja celebru și în România, Jamie Oliver a

făcut o adevărată carieră din pasiunea pe care o avea de copil – gastronomia. Fie că ești de acord cu stilul său de viață sau cu ideile sale, fie că ești de altă părere, rețetele sale sunt ușor de pregătit, de cele mai multe ori, și delicioase. Astăzi îți propunem una dintre felurile sale de mâncare – pui gătit în lapte. Pentru 4 porții ai nevoie de aproximativ 2 ore și de următoarele.

  • 1,5 kg de pui
  • ulei de masline
  • ½ un baston de scorțișoară
  • o mână de salvie proaspătă
  • 2 lămâi
  • 10 căței de usturoi
  • 560 ml lapte
  • sare, piper negru, scorțișoară

Înainte de a începe orice altceva, preîncălzește cuptorul până la 190 ° C (375 ° F, respectiv gaz 5). Condimentează carnea cu sare și piper negru din belșug și apoi prăjește-o într-o oală de mărime medie, cu puțin ulei de măsline. Când devine aurie și are o culoare uniformă, carnea este gata pentru următoarea etapă.

Loading...

După ce scoți puiul din oală, arucă uleiul rămas după prăjire. Va rămâne o crustă lipicioasă și delicioasă, în același timp, care va da o aromă cu totul specială mai târziu. Pune puiul înapoi în oală, împreună cu frunzele de salvie, scorțișoara, coaja de lămâie, usturoiul netăiat și, bineînțeles, laptele. Bagă totul în cuptorul preîncălzit pentru 1 oră și jumătate, iar din când în când scoate-l pentru a-l stropi cu sos din oală.

Înainte de a-l servi, scoate carnea de pe oase, așază-le pe farfurii, turnând sos din belșug. Poți pune alături spanac sau piure ori alt tip de garnitură.
Poftă bună!

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
445
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.