Transport gratuit peste 199 lei

Friptura de porc: cotlet de porc în sos dulce-acrisor

Friptura de porc: cotlet de porc în sos dulce-acrisor

Recent am descoperit una dintre cele mai delicioase rețete și pentru care nu avem nevoie de multe ingrediente sau mult timp. Puțini sunt cei care ar spune „pas” unui cotlet de porc.

Cu atât mai puțin unuia mai special – unul dulce acrișor, pregătit după o rețetă din bucătăria italiană! Pentru 4 porții, avem nevoie de cotlet de porc, unt, oțet balsamic, ulei de măsline, miere de albine și condimente. Să vedem în ce cantitate este nevoie de fiecare ingredient și care este modul de preparare al acestui deliciu italienesc.

Reteta cotlet de porc

– 4 cotlete de porc
– 4 linguri de unt
– 80 g oțet balsamic
– 3 linguri de ulei de măsline
– 1 crenguță de rozmarin
– 2 linguri de miere de albine
– condimente, sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pentru a prepara acest deliciu, mai întâi trebuie să condimentăm carnea cu sare și piper, după ce o stropim cu puțin ulei. Apoi, se lasă în bol pentru 30 de minute. Între timp, punem cuptorul la încins pentru mai târziu.

A venit timpul să ne ocupăm de sosul dulce acrișor și punem oțetul balsamic, crenguța de rozmarin și mierea la foc pentru aproximativ 5 minute sau până când lichidul începe să scadă și se îngroașă. După ce luăm sosul de pe foc, îl strecurăm și adăugăm untul, amestecând până când se topește.

Încingem grătarul sau tigaia grill și punem cotletele la fript, 2 minute pe prima parte și 1 minut jumătate pe a doua parte (dacă acestea au grosimea de aproximativ 3 cm).

În final, ungem cotletele rumenite cu sosul dulce acrișor și de lăsăm la cuptorul încălzit la circa 200 C, pentru 3 – 5 minute.

Înainte de a le servi invitaților, lăsăm cotletele la răcorit pentru 5 minute. Sunt minunate cu sos din belșug!

Poftă bună!

Viziteaza magazinul online