Spune DA sănătății. Principii ale unui stil de viață sănătos

Sănătate și Nutriție AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: spice4life.co.za
Un corp sănătos este rezultatul unui stil de viaţă echilibrat. Elemente esențiale pentru o viață sănătoasă . Cu toții ne dorim o viață lungă și

fericită, însă stresul cotidian, grijile și nervozitatea sunt câțiva dintre factorii care ne afectează sănătatea. Sănătatea este doar într-o mică măsură o moștenire genetică, însă în cea mai mare parte ea depinde de regimul alimentar, mișcare, relaxare, gestionarea emoțiilor.

Un stil de viață reprezintă suma alegerilor pe care le facem zilnic, dar care au efecte pe termen lung sau scurt asupra stării de sănătate. De aceea este important ca stilul de viață să fie sănătos. Să vedem care sunt principiile care promovează un stil de viaţă sănătos:

PE ACELAȘI SUBIECT

Nutriția

Sunt la modă tot felul de programe de nutriție, însă pentru a avea o dietă sănătoasă, nu trebuie să ne privăm de ceva anume, ci să combinăm corect alimentele, să fim atenți la cantitatea și la calitatea acestora, să mâncăm 3 mese și 2 gustări pe zi, să bem cel puțin 1 litru de apă pe zi.

Este greșit să mâncăm doar crudități și să eliminăm mâncarea procesată termic (fiartă). Pentru a asigura o bună digestie, a elimina constipația și balonarea, este important să consumăm mâncare caldă.

A se reduce cantitatea de zahăr, care în urma digestiei generează aciditate, cauza multor boli (inflamații, gastrite etc).

Ar fi bine să sporim cantitatea zilnică de fructe, legume, nuci, semințe, care asigură necesarul de vitamine, minerale, acizi grași Omega, esențiali în menținerea sănătății.

Pâinea albă ar trebui înlocuită cu pâinea din făină integrală, deoarece acesta din urmă ne furnizează necesarul zilnic de fibre ce contribuie la sănătatea intestinelor.

Pe cât posibil ar trebui să consumăm alimente variate, bogate în proteine, grăsimi, carbohidrați, substanțe de care are nevoie organismul pentru a fi sănătos la nivel psihic, fizic, emoțional.

PE ACELAȘI SUBIECT

Activitatea fizică

Sportul influențează starea de fericire și de sănătate, în urma realizării exercițiilor fizice corpul secretă endorfine. Mersul pe jos nu numai că face piciorul frumos, dar ajută inima să funcționeze optim, elimină oboseala psihică, crește rezistența la boli.

Fie că optăm pentru un program de fitness, cardio, fie că facem pilates, înot, orice tip de sport este bun pentru sănătate dacă este practicat în mod regulat și moderat.

Somnul de calitate

Cel mai bun medicament este somnul. Poate că unii dintre noi am observat că animalele când sunt bolnave dorm foarte mult. De ce nu am copia acest tip de comportament pentru a avea o viață sănătoasă? Fiecare exces pe care îl facem la muncă, fiecare noapte pierdută scade coeficientul de rezistență la boli.

Relaxarea

Pentru a reduce din efectele nocive ale stresului asupra sănătății este important să menținem echilibrul între muncă și relaxare. În caz contrar, vom constata că în loc de starea de bine se instalează nervozitatea. Printre metodele cele mai bune de relaxare amintim plimbările în natură, masajul, tai chi, yoga.

Controlul gândurilor și al emoțiilor

Este important să ne urmărim gândurile și emoțiile. Nu este cel mai simplu lucru să le controlăm, însă putem face un efort să le identificăm și să ne gândim la opusul lor. De exemplu, dacă observăm că avem des gândul „sunt bolnav”, trebuie să repetăm în mod conștient, tot mai frecvent „sunt sănătos”. Dacă simțim ură față de o persoană, am putea să încercăm să-i transmitem iubire. Practica este cheia reușitei, de aceea nu trebuie să spunem „eu nu pot” ci „hai că pot”.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
676
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
DE INTERES
PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.