Transport gratuit peste 199 lei

Legătura uimitoare dintre ficat și ochi sănătoși

Legătura uimitoare dintre ficat și ochi sănătoși

Medicina tradițională chineză ne ajută să îmbunătățim vederea, hipermetropia, miopia. Ficatul stochează și reglează volumul de sânge, iar sângele din

ficat asigură umiditatea optimă la nivelul ochilor și contribuie la acuitatea vizuală. Medicina tradițională chineză compară organele vitale cu elemente din natură.

Există 5 elemente (foc, lemn, apă, pământ, metal) cu ajutorul cărora se aduc beneficii stării de sănătate. În medicina chineză ficatul este comparat cu elementul lemn și în alimentație lemnul este reprezentat de salate și citrice, apa de lichide, metalul de condimente iuți, focul de alimente cu gust amar.

La fel ca în natură, lemnul crește dacă îl udăm și îi scade puterea, moare, dacă îl tăiem cu unelte din metal. Pentru a identifica problemele specifice de sănătate, astrologia chineză folosește harta natală pentru a determina procentul elementelor naturale.

DE INTERES: Combinații alimentare corecte

Pentru a determina cum este influențat gradul de acuitate vizuală vom introduce data nașterii pentru a calcula coloanele destinului. În această hartă vom găsi un grafic numit Balanța elementelor.

Dacă în balanța elementelor apare mai mult de 40% lemn, va exista o predispoziție la conjunctivită, infecții oculare, creșterea tensiunii intraoculare, tulburări de vedere (hipermetropie).
Pentru a preveni aceste probleme cu ochii, e necesar să reducem cantitatea de element lemn, folosind elemente de metal sau foc din alimentație: condimente (cantități mici de ghimbir și ardei iute); dietă bogată în alimente cu gust amar (grepfruit, migdale amare).

Dacă în balanță există mai puțin de 15% lemn, este posibil să apară predispoziție la miopie, vedere neclară, ochi uscați. Pentru a îmbunătăți vederea în acest caz, este necesar să creștem puterea lemnului cu apă, sucuri de citrice, lichide cu gust sărat.

Dat fiind faptul că ficatul este organul cel mai activ din corp între orele 01:00-03:00, ZODIACOOL recomandă:
- respectarea orelor de somn, evitarea consumului excesiv de apă sau alcool în acest interval de timp
- plimbări dese în natură
- evitarea consumului de alimente după ora 20:00.

Viziteaza magazinul online