Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Descoperă proprietățile miraculoase are busuiocului

Descoperă proprietățile miraculoase are busuiocului

Busuiocul (denumirea științifică: Ocimum basilicum) este o plantă anuală de mici dimensiuni, agreată de gurmanzi și renumită pentru proprietățile sale terapeutice. Are tulpini ramificate de

la bază, frunze ovale, opuse, flori albe, albe-rozalii, așezate în inflorescențe. Busuiocul este bogat în magneziu, fosfor, fier, calciu, vitamina A, grupul vitaminic B, uleiuri volatile.

În bucătărie, busuiocul este un condiment foarte apreciat. Se folosește proaspăt sau uscat, în sosurile albe sau de tomate, pentru pizza, paste, salate și nu numai.

În salate, busuiocul se combină foarte bine cu frunze de pătrunjel, de mentă, cu roșii tăiate mărunt și cu frunze de salată verde. În cazul mâncărurilor preparate termic, adăugarea busuiocului se face de obicei la finalul preparării, pentru a nu i se compromite aroma.

Viziteaza magazinul online