Transport gratuit peste 120 lei
Aplica

Chist ovarian, sindromul ovarelor polichistice: cauze, simptome, tratament

Chist ovarian, sindromul ovarelor polichistice: cauze, simptome, tratament

Simdromul organelor polichistice le afectează pe femei, însă simptomele sunt de cele mai multe ori ignorate. Majoritatea femeilor se confruntă cu dureri de

burtă, pe care de cele mai multe ori le consideră banale și așteaptă să dispară de la sine, dar uneori acestea sunt simptome ale unor afecțiuni în zona genitală, ce nu ar trebui trecute cu vederea, pentru a nu se agrava.

Chistul ovarian funcțional este o afecțiune genitală și reprezintă o formațiune plină cu lichid, care se formează pe ovare când acestea produc ovule, respectiv în timpul menstruației. Chistul ovarian funcțional nu este însoțit de dureri și se resoarbe de la sine.
În cazul în care ciclul este neregulat, apar sângerări între menstruații însoțite de dureri abdominale este recomandată vizita la medic, deoarece s-ar putea să fie vorba despre un chist organic, care dispare doar cu tratament, ce constă în administrarea de pilule anticoncepționale, intervenții chirurgicale.

Best seller

Alte simptome ale chistului ovarian: urinări frecvente, dureri în timpul actului amoros, dureri de spate, flatulență, creșterea in greutate, senzația de greață, vărsături, amețeală.

DE INTERES: Cauze emoționale ale nodulilor la sân, prevenirea cancerului de sân

Sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune genitală cauzată de creșterea nivelului de hormoni androgeni, masculini, care se manifestă prin dereglări menstruale, creștere în greutate, pilozitate excesivă. Această boală afectează sistemul cardiovascular și metabolic, fertilitatea, dar se poate trata dacă este depistată din timp, cu pilule anticoncepționale sau, mai rar, prin intervenții chirurgicale.

Iți recomandăm

Ovarele polichistice se prezintă sub formă de formațiuni numeroase, mai mici decât un bob de mazare, la nivelul ovarelor. Boala este frecventă la femeile cu vârste de 30-35 ani. Apariția chisturilor este legată de creșterea cantității de insulina din corp, hormon secretat de pancreas.

Alte simptomele ale sindromului ovarelor polichistice:
- creșterea tensiunii arteriale
- probleme cu pielea (acnee, pete, mătreață)
- îngroșarea vocii, lărgirea clitorisului
- depresie, anxietate
- infertilitate

Ce se întamplă în următoarele 12 luni
Viziteaza magazinul online