Ofertă produse  cadou
Ofertă produse  cadou
Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Chist ovarian, sindromul ovarelor polichistice: cauze, simptome, tratament

Chist ovarian, sindromul ovarelor polichistice: cauze, simptome, tratament

Simdromul organelor polichistice le afectează pe femei, însă simptomele sunt de cele mai multe ori ignorate. Majoritatea femeilor se confruntă cu dureri de

burtă, pe care de cele mai multe ori le consideră banale și așteaptă să dispară de la sine, dar uneori acestea sunt simptome ale unor afecțiuni în zona genitală, ce nu ar trebui trecute cu vederea, pentru a nu se agrava.

Chistul ovarian funcțional este o afecțiune genitală și reprezintă o formațiune plină cu lichid, care se formează pe ovare când acestea produc ovule, respectiv în timpul menstruației. Chistul ovarian funcțional nu este însoțit de dureri și se resoarbe de la sine.
În cazul în care ciclul este neregulat, apar sângerări între menstruații însoțite de dureri abdominale este recomandată vizita la medic, deoarece s-ar putea să fie vorba despre un chist organic, care dispare doar cu tratament, ce constă în administrarea de pilule anticoncepționale, intervenții chirurgicale.

Alte simptome ale chistului ovarian: urinări frecvente, dureri în timpul actului amoros, dureri de spate, flatulență, creșterea in greutate, senzația de greață, vărsături, amețeală.

Viziteaza magazinul online