Transport gratuit peste 199 lei

Ai grijă la metabolism! 6 obiceiuri care îți încetinesc metabolismul

Ai grijă la metabolism! 6 obiceiuri care îți încetinesc metabolismul

Dacă acorzi o atenție sporită caloriilor nedorite, prin alimentație și exerciții fizice, nu trebuie să uiți de rolul important pe care îl are propriul

metabolism. Sunt unele obiceiuri nocive care îți pot da peste cap orice dietă, chiar însoțită de sport, din cauza efectului de încetinire a metabolismului. Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face: Ai un program alimentar haotic. De preferat ar fi să mănânci la ore fixe, să îți faci un regim în funcție de nevoile organismului tău și de timpul liber, pe care să îl ții cu sfințenie.

Dormi prea puțin. Prea puțină odihnă înseamnă mai puțină energie în timpul zilei, așa că și mai puține calorii arse.

Mănânci mai puțin decât trebuie. Dietele drastice și perioadele de înfometare sunt aspru criticate de nutriționiști, pentru că fac mai mult rău decât bine, pe termen lung. Pentru a scădea cantitatea de mâncare, se recomandă tăierea treptată a caloriilor, respectiv în trepte de câte doar 200 de calorii.

Stai prea mult timp așezată. Putem înțelege zilele interminabile la birou, cu multă muncă, dar încearcă să îți faci un obicei ca la fiecare 30 de minute (sau măcar 1 oră) să te ridici pentru câteva minute de pe scaun și să faci puțină mișcare.

Ai carență de calciu și/sau proteine. Poți încerca să consumi mai multe smochine, migdale, sardine în ulei, semințe de susan, produse din soia, broccoli sau rubarbă, pentru a crește cantitatea de calciu din organism. Proteinele sunt esențiale în metabolism, așa că nu le elimina din alimentație!

Ești deshidratată. Cele mai recente studii în domeniu arată că apa sporește rata metabolică cu aproximativ 30%.

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online