Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Ți-e poftă de GOGOȘI? Învață să faci cele mai delicioase și pufoase gogoși

Ți-e poftă de GOGOȘI? Învață să faci cele mai delicioase și pufoase gogoși
gogosi de post

Puțini sunt cei care nu adoră gogoșile! Iată ce trebuie să faci ca să fie cele mai pufoase gogoși. Simple, cu ciocolată, vanilie sau alte delicatese, sunt

printre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume.

Iată una dintre cele mai simple rețete pentru cele mai bune gogoși, chiar dacă vei folosi doar ingrediente de post.

Ai nevoie de:

- 1 kg făină de grâu
- 1 cub de drojdie (40 g)
- 4-5 linguri de zahăr
- 100 g zahăr pudră
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 400 g dulceaţă
- 1 linguriţe cu esenţă de rom
- sare - după gust.

Mod de preparare:

Pune drojdia sfărmată într-un castron și amestec-o bine cu zahărul, 100 ml apă călduță și 3 linguri de făină.

Apoi, cerne făina direct într-un bol, iar în mijlocul ei fă o mică adâncitură în care pune compoziția pregătită mai devreme. Apoi, acoperă bolul cu un prosop gros și pune-l într-un loc destul de cald pentru aproximativ 15 -20 minute.

După acest timp, pune apă caldă și amestecă până se încorporează făina, moment în care adaugă coaja de lămâie, sarea, esența de rom și zahărul vanilat. Frământă bine aluatul, care la final trebuie să aibă o consistență destul de tare, fermă. Acum, acoperă din nou bolul și pune-l la căldură, pentru a crește aluatul.

După aproximativ 30 de minute, întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Împarte foaia în jumătate, iar pe una dintre părți pune la distanțe de minim 10 cm grămăjoare de dulceață. Pune cealaltă jumătate peste cea „împodobită” cu dulceață și presează cu degetele în jurul grămăjoarelor.

Decupează gogoșile cu un pahar cu gura destul de largă pentru ca dulceața să poată fi cuprinsă la mijloc și să rămână destul aluat pe margini. După ce ai format gogoșile, lasă-le la crescut pentru aproximativ 20 de minute și abia apoi pune-le la prăjit în ulei, cât să le acopere.

În final, după ce le scoți din tigaie, presară zahăr pudră pe ele.

Poftă bună!

Autor: Andreea Inea, publicat la data 21.11.2020

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.