Rețete vegetariene - Salată de quinoa cu năut, sparanghel și sfeclă
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/salata-de-quinoa-cu-naut-sparanghel-si-sfecla-2191.jpg)
Sunt numeroase persoane care au ales să renunțe la consumul de carne, din diverse motive. Rețetele pe baza de legume sunt extrem de simplu de pregătit, dar și
un adevărat deliciu. Astăzi vă propunem o rețetă plină de vitamine - salată de quinoa cu năut, sparanghel și sfeclă. O puteți consuma în locul unei cine greu de digerat, după o zi aglomerată la serviciu sau în orice moment al zilei. Durează mai puțin de 15 minute să o pregătiți, papilele gustative vor avea parte de un adevărat festin. Are puține calorii și este un real ajutor în lupta cu kilogramele în plus.
Aveți nevoie de:
- 3 sfecle medii, fierte și tăiate cuburi;
- 3 căni de quinoa fiartă;
- 500 g de sparanghel făcut la grătar, tăiat cuburi;
- 3 linguri de brânză Cheddar rasă;
- 1 cană de roșii, tăiate felii;
- 1 cană de năut fiert;
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline;
- 1 lingură de miere;
- 2 linguri de oțet balsamic;
- 2 linguri de suc de portocale;
- sare și piper.
Cum se prepară:
Alege două boluri mari. Începeți prin a amesteca în primul bol sfecla, roșiile, quinoa, năutul și sparanghelul. În cel de-al doilea pregătiți dressing-ul, amestecând oțetul, sucul de portocale, uleiul de măsline, mierea, sarea și piperul. Turnați dressing-ul pentru legumele din primul bol, iar pentru a combina aromele, amestecă folosind o lingură de lemn. În final, înainte de servire se presară puțină brânză Cheddar rasă.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 13.12.2018
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!