Nașa – gustul de altădată al delicioaselor prăjituri făcute de bunica

17.DECEMBRIE.2018
Nașa – gustul de altădată al delicioaselor prăjituri făcute de bunica

Categorie: Rețete Autor: Diana Eleonora ZODIACOOL Foto:3.bp.blogspot.com

Cum se prepară prăjitura nașa, o combinație de gusturi care îți face curcubeu pe cerul gurii. Dacă și tu simți dorul copilăriei, iată una dintre

rețetele de prăjituri ale bunicii din caietul de pe vremuri – nașa explicată pas cu pas. Pentru blat ai nevoie de: 12 albușuri, 375 g de zahăr (o cană jumătate), 375 g de făină (o cană jumătate), 2 foi de napolitană, 200 g miez de nucă, 1 praf de copt. Pentru cremă: 12 galbenușuri, 375 g de zahăr (o cană jumătate), 3-4 pliculețe de zahăr vanilat, 5 linguri de apă, 1 pachet jumătate de margarină.

Mod de preparare:

Se coace miezul de nucă la cuptor, apoi se zdrobește ușor. Albușurile se bat spumă, adăugându-se zahărul spre final, continuând mixarea până când compoziția ajunge o bezea tare, ce nu cade de pe palete și nu curge din bol. Se adaugă nucile și făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează totul cu o lingură de lemn și mișcări ușoare de jos în sus.

Loading...

Compoziția se toarnă într-o tavă de 34/23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se nevelează ușor pentru a nu scoate aerul din amestec și se pune în cuptorul încălzit.

Acum a venit timpul să te ocupi de cremă. Se amestecă gălbenușurile și zahărul cu mixerul până devin o pastă albicioasă. Apoi, se adaugă apa și se mai mixează puțin. Vasul se pune la bain-marie și se continuă amestecarea, de data aceasta cu telul, până are consistența dorită. Spre final, se adaugă zahărul vanilat, se mai amestecă puțin și se lasă la răcit.

Atunci când va fi aprope rece, se încorporează și margarina, la temperatura camerei.
În final, după ce se răcește atât blatul, cât și crema putem trece la ultima operațiune – asamblarea, astfel: foaie de napolitană, cremă, blat, cremă și foaie de napolitană. După 2 ore de stat la frigider, prăjitura se poate servi.

Poftă bună!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.