Nașa – gustul de altădată al delicioaselor prăjituri făcute de bunica

Nașa – gustul de altădată al delicioaselor prăjituri făcute de bunica
Cum se prepară prăjitura nașa, o combinație de gusturi care îți face curcubeu pe cerul gurii. Dacă și tu simți dorul copilăriei, iată una dintre

rețetele de prăjituri ale bunicii din caietul de pe vremuri – nașa explicată pas cu pas. Pentru blat ai nevoie de: 12 albușuri, 375 g de zahăr (o cană jumătate), 375 g de făină (o cană jumătate), 2 foi de napolitană, 200 g miez de nucă, 1 praf de copt. Pentru cremă: 12 galbenușuri, 375 g de zahăr (o cană jumătate), 3-4 pliculețe de zahăr vanilat, 5 linguri de apă, 1 pachet jumătate de margarină.

Mod de preparare:

Se coace miezul de nucă la cuptor, apoi se zdrobește ușor. Albușurile se bat spumă, adăugându-se zahărul spre final, continuând mixarea până când compoziția ajunge o bezea tare, ce nu cade de pe palete și nu curge din bol. Se adaugă nucile și făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează totul cu o lingură de lemn și mișcări ușoare de jos în sus.

Compoziția se toarnă într-o tavă de 34/23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se nevelează ușor pentru a nu scoate aerul din amestec și se pune în cuptorul încălzit.

Acum a venit timpul să te ocupi de cremă. Se amestecă gălbenușurile și zahărul cu mixerul până devin o pastă albicioasă. Apoi, se adaugă apa și se mai mixează puțin. Vasul se pune la bain-marie și se continuă amestecarea, de data aceasta cu telul, până are consistența dorită. Spre final, se adaugă zahărul vanilat, se mai amestecă puțin și se lasă la răcit.

Atunci când va fi aprope rece, se încorporează și margarina, la temperatura camerei.
În final, după ce se răcește atât blatul, cât și crema putem trece la ultima operațiune – asamblarea, astfel: foaie de napolitană, cremă, blat, cremă și foaie de napolitană. După 2 ore de stat la frigider, prăjitura se poate servi.

Poftă bună!

1408
0
SHARE
AFLĂ MAI MULT:
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.