Transport gratuit peste 190 lei
 
 

Metoda simplă și ieftină prin care să păstrezi pasta de avocado proaspătă până la 3 zile

Metoda simplă și ieftină prin care să păstrezi pasta de avocado proaspătă până la 3 zile
pasta de avocado

Găsim avocado permanent, în toate marile lanțurile de magazine, pentru că este foarte hrănitor, rivalizează cu carnea și este foarte sănătos pentru

organism. Consumat ca atare, sub formă de pastă, guacamole sau în salate de crudități, fructul de avocado aduce în organism vitamine și minerale esențiale, contribuin astfel la o bună stare de sănătate.

De ce se oxidează avocado? O problemă des întâlnită în ceea ce privește consumul fructului este oxidarea. Oxidarea este procesul prin care avocado, odată tăiat, își schimbă rapid culoarea inițială într-o nuanță maronie.

Cum este posibil?

Enzimele și compușii fenolici din compoziția fructului, odată expuși la aer, își schimbă culoarea. Așa se întâmplă cu multe alte fructe și legume (mere, pere, cartofi, etc.).

Cum împiedicăm un avocado să oxideze

Printre cele mai cunoscute metode de a împiedica un avocado să oxideze se numără:

- suc de lămâie proaspăt stors: imediat după tăierea fructului, suprafața acestuia să fie imediat acoperită cu suc de lămâie;

- ulei: se unge fructul cu o peliculă fină de ulei, imediat după tăiere;

- bucăți de ceapă proaspăt tăiate (pentru guacamole, sos sau supă): se pun bucățile de ceapă în recipient, peste care se așează jumătatea de avocado cu pulpa orientată în sus (ceapa să atingă doar coaja acestuia).

Cea mai bună metodă

Această metodă funcționează perfect mai ales în cazul sosului guacamole, mâncare tradiţională mexicană, extrem de apreciată și la noi. Se prepară din avocado, roşie decojită, ceapă tocată mărunt, usturoi zdrobiţi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, praf de ardei iute, sare, piper şi alte condimente.

Cea mai bună metodă ca să păstrezi sosul guacamole până la trei zile, fără să se oxideze, este una ușoară, ieftină și la îndemâna tuturor:

1. Pune guacamole într-un recipient cu un capac care se închide etanș. Presează guacamole foarte bine în vas, eliminând orice bule de aer

2. Acoperă sosul cu apă călduță (1/2 cm)

3. Pune capacul și păstrează-l în frigider până la 3 zile

4. Înainte de a-l servi, scoate capacul, scurge ușor apa, amestecă sosul pentru a încorpora orice umiditate suplimentară.

Apa este o barieră perfectă împotriva oxigenului, și din moment ce guacamole este dens, un pic de lichid nu-l va face să cadă. În plus, gustul și textura nu sunt afectate în niciun fel.

Autor: Maria Poinescu, publicat la data 13.05.2020

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2025 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.