Floriile – Nu te-ai fi gândit ce nume derivă din lacrimile Evei și care este nimfa cu nume de floare

18.APRILIE.2019
Femei. Frumusețe AUTOR: Claudia Ursache FOTO: pexels.com
Duminica Floriilor este o sărbătoare care se celebrează anual, însă fără a avea o dată exactă. Aceasta se serbează în fiecare an în ultima duminică

dinaintea Paștelui. Creștinii sărbătoresc în ziua de Florii și persoanele care poartă nume de flori. Conform statisticilor, cele mai populare nume de flori purtate de femei în România sunt: Viorica – 146.268 de femei, Florentina – 128.844 femei, Florina – 79,753 femei. Pe lângă aceste nume, cu siguranță am mai auzit și altele, derivate din diverse flori. Iată care este semnificația numelor de flori.

Anemona – nume de origine grecească, reprezintă floarea vântului. În mitologia greacă, Anemona a fost o nimfă transformată în floare. Este o floare frumoasă ce se găsește în zonele de munte din jurul Mării Mediterane.

Loading...

Brândușa – nume de origine românească, inspirat de la o plantă ornamentală. Despre persoanele care poartă acest nume se spune că sunt definite prin simplitate și delicatețe. Sunt  pasionale, romantice, ambițioase, devotate și știu să se facă plăcute cu ușurință.

Camelia – nume de origine latină, care în antichitate se încadra în sfera religioasă. Totodată, se spune că numele ar avea origini japoneze, datorită florilor de „camelie” ce au origine japoneză. Femeile Camelia sunt norocoase, ambițioase și extrem de puternice.

Codruța – una dintre originile despre care se spune că o are este cea greceasă, numele însemnând protecție, salvare. Se mai spune despre nume că ar avea origini latine, care se traduce prin pădure. Persoanele cu acest nume sunt misterioase, protective, implicate, cu un puternic simț de apărare.

Crina – nume de origine grecească, provine de la floarea Krinon – crin. În legendele biblice se spune că florile de crin au înflorit din lacrimile pe care Eva le-a vărsat în momentul izgonirii din Rai. Crinul este văzut ca floarea fertilității. Despre persoanele cu acest nume se spune că sunt energice, au multă ambiție și încredere în forțele proprii.

Dalia – provine din limba arabă. În trecut era o floare ce se găsea foarte rar, fiind considerată foarte prețioasă, însă în prezent se găsește în orice colț de lume. Femeile numite Dalia sunt puternice, elegante, perfecționiste, ambițioase, disciplinate, răbdătoare și extrem de muncitoare.

Floarea / Florica –  nume de origine latină, provine din latinescul Flos. Persoanele cu acest nume sunt firi delicate, prietenoase, calde.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  7
VOTURI
992
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.