Aplica

Construiește-ți o relație sănătoasă urmând acești 4 pași esențiali

Construiește-ți o relație sănătoasă urmând acești 4 pași esențiali

Multe relații încep înr-o notă bună, dar ajung să se termine urât în cele din urmă pentru că nu au avut o bază solidă de la început. Iată ce trebuie

făcut pentru a evita acest lucru.

1. Confruntați-vă împreună cu problemele și abordați-le în mod obiectiv. Mulți dintre noi devenim părtinitori din încercarea de a câștiga un argument sau o confruntare, chiar dacă știm că suntem vinovați. Iar de aici până la a augmenta motivul disputei este doar un pas. Încă de la început ar fi bine să vă obișnuiți să vă exprimați opiniile obiectiv, fără prea multe emoții atașate.

În plus, ori de câte ori descoperi că anumite probleme îți afectează relația, discută-le cu partenerul de viață. Astfel, veți rezolva neînțelegeri care ar fi putut să apară pe parcursul relației și vă obișnuiți să căutați împreună soluții pentru diversele situații grele din viitor.

2. Înainte de a încerca să-ți schimbi partenerul, descoperă ce te deranjează de fapt la propria persoană!

De multe ori credem că alții sunt cauza problemelor noastre, dar de fapt suntem tocmai noi înșine. E mult mai ușor să dăm vina pe altcineva și să îi cerem să se schimbe, decât să recunoaștem că ceva este în neregulă la propria persoană. Psihologii numesc asta „efectul umbrei”. Data viitoare când ești într-o astfel de situație, acordă-ți timp pentru introspecție și privește-ți cu sinceritate propriul comportament. E posibil să descoperi că de fapt e ceva ce vrei să schimbi la tine și nu la cel de lângă tine.

3. Simplifică-ți relația.

Zilnic suntem bombardați, mai ales pe rețelele de socializare, cu așa-zise exemple de cupluri extrem de fericite, care parcă duc o viață de poveste. De cele mai multe ori, aceasta este doar o minciună, dar aceasta îi influențează pe mulți să uite părțile pozitive ale partenerului de viață, să facă mereu comparații, să tânjească la orice altceva. Așa că, ar fi bine să ieși din lumea complexității și fă-ți relația cât mai simplă cu putință.

4. Călătoriți!

O relație de dragoste sănătoasă este una în care plictiseala nu își găsește locul. Oricând simți că monotonia intră în viața voastră, plănuiește împreună cu partenerul o excursie, un city break și vei vedea cu pasiunea și flacăra iubirii voastre se reaprind. E bine să vă faceți un astfel de obicei încă de la începutul relației.

În final, adu-ți aminte mereu să nu spui „nu” schimbărilor.

În relație, e important ca fiecare să încerce să învețe unul de la altul, să se completeze reciproc și să își mențină fiecare individualitatea, în același timp. Construirea unei relații sănătoase nu este niciodată o sarcină ușoară, dar cu eforturi consimțite, ea poate fi realizată!

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
euPlatesc
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!