Cele mai mari 3 greșeli de comunicare la prima întâlnire

31.IANUARIE.2019
Cele mai mari 3 greșeli de comunicare la prima întâlnire

Categorie: Cupluri Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Psihologii au descoperit faptul că persoanele care sunt de mult timp singure fac cel puțin una dintre cele mai mari 3 greșeli de comunicare la prima întâlnire.

Dacă luăm în calcul zicala „nu există a doua șansă pentru o primă bună impresie”, situația nu e tocmai roz pentru cei singuri, care fac aceste greșeli de comunicare. Descoperă mai jos care sunt acestea și ferește-te cât poți de ele! O primă greșeală este să vorbești prea mult despre tine. Este normal să discuți despre cum ești, despre locul tău de muncă sau despre ce faci, dar atenție cât de mult vorbești.

Mai grav este să insiști extrem de mult pe unul dintre aceste puncte. De exemplu, multe persoane care nu sunt într-un cuplu de mult timp tind să acapareze discuția cu subiecte legate de cariera lor.

Loading...

Astfel, arată indirect că majoritatea timpului le este ocupat de job, că nu prea mai au viață și că nu mai este loc de altceva, nici măcar pentru dragoste. Ca să nu mai spunem că poate fi foarte plictisitor pentru cineva să asculte așa ceva zeci de minute.

La fel se întâmplă și când vorbești prea mult despre tine. Adu-ți aminte că ambii sunteți acolo pentru a vă cunoaște unul pe celălalt.

A doua greșeală este că nu ascultați cu adevărat. Acest punct este de multe ori strâns legat de primul, deoarece vorbind tu prea mult, partenerul nu mai are timp să spună ceva. Pe de altă parte, ascultarea activă este o mare problemă de comunicare des întâlnită, pentru că mulți dintre noi am uitat cum să fim atenți la persoana din fața noastră. Un prim pas este să nu ții telefonul pe masă, iar dacă sună, să răspunzi doar la apelurile de importanță maximă și asta doar după ce te scuzi.

Apoi, încearcă să înlături alte gânduri, griji sau probleme și implică-te întru totul la acea întâlnire. Pune întrebări, verifică dacă ai înțeles bine, oferă feedback, fii atent(ă) și la limbajul nonverbal. Arată-i că te interesează ceea ce spune înclinându-te puțin spre el/ea.

Cea de-a treia greșeală de comunicare este atitudinea autoritară. Multe persoane singure de ceva timp s-au obișnuit să facă totul singure, se cunosc destul de bine, au tabieturi și la prima întâlnire cu un potențial partener de viață, se comportă ca un fel de „șefi”.

Inconștient creează un zid de care e greu să se treacă, pentru că posibilitatea de a se implica într-o relație îi scoate din zona de confort, situația cu care deja s-au obișnuit. Ar trebui să aibă răbdare, să fie deschiși, să nu caute doar defectele persoanei de lângă ei și... în mai puține cuvinte, să lase puțin garda jos, pentru a se diminua atitudinea și modul de discuție autoritar.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Harta anuală a Stelelor Zburătoare valabilă pentru perioada 4 februarie 2019 – 3 februarie
Stea zburătoare 5 este numită și Cinci galben (5 Yellow) sau Wu Wang, o stea care atrage ghinion
Te gândești exagerat de mult chiar înainte ca ceva să se întâmple. Nu îți place să te

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.