Ai motive de îngrijorare? Descoperă dacă ești într-o relație toxică

09.DECEMBRIE.2018
Ai motive de îngrijorare? Descoperă dacă ești într-o relație toxică

Categorie: Cupluri Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:unsplash.com

Încetul cu încetul, încrederea în sine se diminuează, alegerile devin greu de luat, sensibilitatea este la cote maxime, sentimentul de vină este pregnant, iar

timpul pentru ieșiri cu prietenii parcă devine inexistent. Acestea sunt câteva dintre simptomele unei relații toxice și motivele pentru care este greu de încheiat. Iată câteva comportamente ale partenerului care ar trebui să îți dea de gândit. Te corectează continuu – fie că e vorba de cuvinte, fie că e vorba de obiceiuri, îți spune deseori că nu ai dreptate și că greșești.

Te jignește des, chial zilnic, inclusiv atunci când știe că ai nevoie de sprijinul său, de un umăr de care să te sprijini. Astfel, ajungi să te îndoiești de propriile calități și să pui accentul doar pe defecte (chiar și pe cele pe care nu le ai).

Îi face pe ceilalți să se îndoiască de tine, discreditându-te în fața lor, creându-le o părere greșită în legătură cu tine. În același timp, încearcă să te îndepărteze de cei dragi, determinându-te indirect să devii dependent(ă) de relația de cuplu.

Îți menține speranța vie că totul va fi bine între voi și că perioadele de certuri sunt benefice pentru relația de dragoste, dar și că vina pentru aceste dispute este doar a ta, făcând deseori pe victima.

Te „lovește” acolo unde știe că te doare, îți știe slăbiciunile, vulnerabilitățile, visurile, speranțele și se folosește negativ de ele.

Minte des chiar dacă știe că tu cunoști adevărul și te face să te îndoiești de tine, iar asta este doar o manifestare a puterii asupra ta.

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.