Adevăruri DURE ȘI INCOMODE despre cupluri. Ești pregătit să citești?

Adevăruri DURE ȘI INCOMODE despre cupluri. Ești pregătit să citești?

Adevăruri dure despre cupluri, pe care nu putem să le ocolim într-o relație de lungă durată. Fiecare ar trebui să știe adevărul despre relațiile de lungă

durată, căsătorie, pe care poate că nu i le spune nici mama, nici tata. Majoritatea celor din anturaj și familia ne prezintă doar aspectele frumoase ale relațiilor, cea ce ne face plăcere să auzim. Însă sunt ele de un real folos, cât timp nu conștientizăm adevăratele capcane, desigur, neplăcute, despre relații? În primul rând trebuie să știm că starea de îndrăgostit nu durează la nesfârșit.

Acesta este poate cel mai dur adevăr despre dragoste și romantism. În timp, toate relațiile și căsniciile se schimbă.

Este drept că relațiile care rezistă se bazează pe gradul de compatibilitate între parteneri și aici ne referim la zodie, educație, principii morale etc. Este și normal, cui i-ar plăcea să facă pereche cu o persoană secretoasă, mincinoasă, certăreață?

Relațiile de lungă durată reprezintă o cale de evoluție pe care trebuie să ne-o asumăm. Chiar dacă la început totul pare roz, amorul ridică temperatura în dormitor, trebuie să ne pregătim pentru momentele de criză în relație, pentru a face față situațiilor în care unul dintre parteneri se îmbolnăvește sau este copleșit de stres etc.

DE INTERES: 10 Cele mai frumoase declarații de dragoste din filme

Scopul fiecăruia în relații este să facem efortul de a deveni mai buni, de a ne dezvolta calitățile, de a deveni persoane pline de respect, compasiune și maturitate. Ego-ul nu are ce căuta în această ecuație a iubirii.

Un alt aspect care ar trebui să ne pună pe gânduri este comunicarea. O relație este o interacțiune între două persoane, dacă nu învățăm să ne exprimăm clar dorințele, să spunem prin cuvinte care ne sunt așteptările de la cel de lângă noi, să nu ne așteptăm la o relație de nota zece. Doar în acest fel ne vom cunoaște mai bine și vom reuși să ne ajutăm reciproc.

Căsătoria și relațiile de lungă durată sunt supuse unor teste, menite să ne ajute să conștientizăm care sunt problemele cu care ne confruntăm zi de zi. Este greșit să credem că problemele în dragoste se rezolvă de la sine, trebuie să încercăm să le acceptăm și apoi să facem eforturi pentru a le rezolva și depăși.

Mitul cu Ileana Cosânzeana și Făt Frumos călare pe cal nu are nicio legătură cu realitatea într-o căsnicie. Desigur, nimeni nu neagă iubirea paradisiacă, însă mai este o vorbă, viața bate filmul. La fel este și în cazul relațiilor, fiecare are sclipiciul și unicitatea ei, nu trebuie să generalizăm, însă nu trebuie nici să negăm ceea ce alții trăiesc pe pielea lor, ci să învățăm de la aceștia.

Nimeni nu ne antrenează și nu ne învață că fericirea într-o relație vine din inima fiecăruia. Există cupluri care se despart, deoarece constată că partenerul de viață nu îi mai face fericiți. Nimeni nu este responsabil pentru fericirea noastră decât noi înșine.

Odată ce ne vom fixa acest lucru în minte, nu trebuie să credem că suntem egoiști, dimpotrivă, cu cât avem mai multă grijă de fericirea proprie, cu atât celui de lângă noi îi va fi mai bine, deoarece nu va mai fi forțat să ne vadă posomorâți, furioși, depresivi etc.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!