7 forme de control care dăunează în orice relație. Ferește-te de ele!

20.AUGUST.2019
7 forme de control care dăunează în orice relație. Ferește-te de ele!

Categorie: Cupluri Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Controlul poate lua diverse forme, dar de fiecare dată este toxic în relație. Persoanele dominante au obiceiul de a-și controla partenerul de viață

fără a fi conștiente de multe ori de acest comportament. Crezând că ceea ce fac este dovadă de dragoste, nu își dau seama că îi fac persoanei dragi mai mult rău decât bine. În primă fază, formele de control nu sunt vizibile sau cel puțin nu par a fi deranjante, dar în timp, ele pot distruge relații și frânge inimi. Iată care sunt cele mai întâlnite forme de control.

1. Izolarea
În acest caz, ne referim la limitatea accesului la veniturile financiare sau de altă natură, pe de o parte, și la prieteni sau familie, pe de altă parte. În acest mod, încetul cu încetul ajungi să renunți la propriile valori și pasiuni, hobby-uri.

Loading...

2. Învinovățirea
Dacă jumătatea ta dă vina pe tine pentru nereușitele sale sau pentru comportamentul său greșit, aceasta este o altă formă a controlului.

3. Înjosirea
Persoanele toxice te jignesc în fața altora și e grav chiar și atunci când o fac sub formă de glumă sau cu sarcasm. Nimeni nu are dreptul să râdă de vulnerabilitățile sau greșelile tale și cu atât mai puțin persoana în care ar trebui să ai cea mai mare încredere. 

4. Minimalizarea
Te tratează ca și cum ai fi un copil, cineva incapabil să ia singur decizii. Îți spune că nu te-ai descurca fără ajutorul său. De asemenea, în această categorie de control se încadrează momentele în care schimbă subiectul atunci când încerci să vorbești despre ceva important pentru tine sau atunci când nu acordă credit reușitelor tale.

5. Intimidarea
Aici regăsim desele accese de furie, dar și amenințările. Chiar dacă de multe ori nu se ajunge la violență fizică, și cea psihică este extrem de gravă.

6. Criticile
Nimeni nu poate trăi fiindu-i criticată fiecare alegere sau fiecare gest pe care îl face. Gelozia este deseori frecventă, la fel și interogatoriile.

7. Negarea
Refuzul asumării responsabilității sau refuzul de a comunica, minciuna, falsa lingușire și abținerea de la exprimarea sentimentelor sunt specifice acestui tip de control emoțional.

Dacă recunoști aceste comportamente și în relația ta de cuplu, discută deschis cu partenerul de viață despre modul în care te face să te simți când acționează astfel și dă-ți voie să găsești fericirea și iubirea adevărată!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Soarele se află în semnul zodiacal PEȘTI de la 19 februarie – 20 martie. Este locul de
Soarele se află în semnul zodiacal BALANȚĂ de la 23 septembrie – 22 octombrie. Este locul de
Horoscop PEȘTI 2019: o să simțiți nevoia de a pleca din viața anumitor persoane, pot să

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.