Aplica

3 secrete ale comunicării sincere și eficiente în cuplu

3 secrete ale comunicării sincere și eficiente în cuplu

Ascultare activă, concentrare pe prezent și iertare - barierele de comunicare vor deveni din ce în ce mai mici, iar relația de cuplu va fi una armonioasă. O

bună comunicare este cheia pentru a avea o relație de dragoste echilibrată și fericită. Din păcate însă, din cauza stresului zilnic și a timpului liber din ce în ce mai scurt, uităm ce înseamnă comunicarea eficientă. Ascultă activ, fără a te gândi la altceva între timp. Deseori, deși pare că ascultăm, mintea noastră fuge la serviciu, la copii, la ceva ce ne preocupă în acel moment.

În plus, atunci când avem o discuție în contradictoriu, în loc să fim atenți la ceea ce ne spune partenerul de viață, începem inconștient să formulăm răspunsuri și să căutăm argumente. Ar fi bine să încercăm să ne detașăm de probleme și de orice alte gânduri măcar pentru o jumătate de oră pe zi și să avem o discuție deschisă, ascultând și fiind atenți la ceea ce ni se spune.

Concentrează-te pe prezent. Nu ar trebuie să lăsăm trecutul să ne strice relația și să ne întristeze viața. De asemenea, nu trebuie să lăsăm nici viitorul și planurile să ne acapereze tot timpul. Ceea ce contează cel mai mult este prezentul, ceea ce se întâmplă aici și acum, după cum spuneau vechii romani - „hic et nunc”! Discuțiile despre resentimentele din trecut nu ne dau voie să vedem cât de mult ne-am dezvoltat și cum a evoluat relația noastră.

Apropo de trecut și de resentimente, iartă. Pentru a putea merge mai departe, pentru a putea crește împreună, trebuie să învățăm să iertăm și să uităm. Altfel, frustrările se vor revărsa în discuțiile pe care le avem și ne vor împiedica să comunicăm deschis, sincer și asertiv.

Având grijă de fiecare dintre cele 3 „reguli” (ascultare activă, concentrare pe prezent și iertare), barierele de comunicare vor deveni din ce în ce mai mici, iar relația va fi una armonioasă.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
euPlatesc
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!