3 secrete ale comunicării sincere și eficiente în cuplu

29.IANUARIE.2019
3 secrete ale comunicării sincere și eficiente în cuplu

Categorie: Cupluri Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Ascultare activă, concentrare pe prezent și iertare - barierele de comunicare vor deveni din ce în ce mai mici, iar relația de cuplu va fi una armonioasă. O

bună comunicare este cheia pentru a avea o relație de dragoste echilibrată și fericită. Din păcate însă, din cauza stresului zilnic și a timpului liber din ce în ce mai scurt, uităm ce înseamnă comunicarea eficientă. Ascultă activ, fără a te gândi la altceva între timp. Deseori, deși pare că ascultăm, mintea noastră fuge la serviciu, la copii, la ceva ce ne preocupă în acel moment.

În plus, atunci când avem o discuție în contradictoriu, în loc să fim atenți la ceea ce ne spune partenerul de viață, începem inconștient să formulăm răspunsuri și să căutăm argumente. Ar fi bine să încercăm să ne detașăm de probleme și de orice alte gânduri măcar pentru o jumătate de oră pe zi și să avem o discuție deschisă, ascultând și fiind atenți la ceea ce ni se spune.

Loading...

Concentrează-te pe prezent. Nu ar trebuie să lăsăm trecutul să ne strice relația și să ne întristeze viața. De asemenea, nu trebuie să lăsăm nici viitorul și planurile să ne acapereze tot timpul. Ceea ce contează cel mai mult este prezentul, ceea ce se întâmplă aici și acum, după cum spuneau vechii romani - „hic et nunc”! Discuțiile despre resentimentele din trecut nu ne dau voie să vedem cât de mult ne-am dezvoltat și cum a evoluat relația noastră.

Apropo de trecut și de resentimente, iartă. Pentru a putea merge mai departe, pentru a putea crește împreună, trebuie să învățăm să iertăm și să uităm. Altfel, frustrările se vor revărsa în discuțiile pe care le avem și ne vor împiedica să comunicăm deschis, sincer și asertiv.

Având grijă de fiecare dintre cele 3 „reguli” (ascultare activă, concentrare pe prezent și iertare), barierele de comunicare vor deveni din ce în ce mai mici, iar relația va fi una armonioasă.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Zodia LEU perioada: soarele se află în semnul zodiacal Leu de la 23 Iulie până la 22 August.
Ai nuntă, se naște un copil, semnezi un contract, renovezi sau pleci în călătorie? Planifică
Tot ce trebuie să știi despre Berbec în dragoste, ce îl atrage pe bărbatul Berbec, femeia

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.