Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

3 semne că este momentul să luați în calcul terapia de cuplu

3 semne că este momentul să luați în calcul terapia de cuplu

Tensiunile în relație sunt firești într-o anumită limită. Dar știți care este punctul în care ar trebui să vă faceți griji legate de viitorul vostru împreună?

Iată 3 semne care să vă dea de gândit!

Psihoterapia, în general, și terapia de cuplu, în particular, au început să câștige teren și în România, iar vizita la psiholog să nu mai fie catalogată în mentalul colectiv ca o dovadă a nebuniei. Numeroase cupluri au apelat la ajutorul terapeutului pentru a trece peste probleme și pentru a găsi soluția cea mai bună – în continuare împreună, sau e mai bine despărțiți?

Iată care sunt cele 3 comportamente frecvente în relație care sunt extrem de nocive și care ar trebui să vă dea de gândit.

Critica neîncetată

Din start trebuie să facem deosebirea între critica constructivă și purul atac la persoană. Pe de o parte avem feedback-ul de tipul „mă simt trist/ă că nu ai rezolvat acea situație, așa cum am discutat și stabilit împreună” și la polul total opus este o exprimare de genul (critică distructivă): „ești egoist, nu te interesează de mine.

Doar eu mă ocup de toate”. Cea din urmă exprimare rănește, atacă și determină o reacție defensivă. Astfel, nu e de mirare că cearta continuă la nesfârșit și fericirea nu mai are loc în cuplu.

Disprețul extrem

De multe ori, o astfel de reacție este premergătoare divorțului. Jignirile, umilirea, lipsa de respect și ironiile sunt aproape nelipsite din majoritatea discuțiilor. Acesta își are rădăcinile în vechi probleme din relație care au fost ignorate sau insuficient rezolvate.

Se așează ca o barieră între voi și nu vă lasă să vedeți și calitățile celuilalt. Ce să mai spunem aici de iubirea care la un moment dat v-a adus împreună și v-a făcut atât de fericiți?

Refuzul de a comunica sau incapacitatea de a comunica eficient

Știți starea aceea în care pur și simplu nu mai vreți să mai auziți nimic sau să mai adresați vreun cuvânt, când nu este loc nici măcar pentru „Bună dimineața” sau „Noapte bună”? O astfel de atitudine nu duce la nimic bun și nu face nimic altceva decât să prevestească probleme și mai mari.

Oricare ar fi decizia pe care o veți lua, aduceți-vă aminte că fiecare dintre voi are dreptul de a fi fericit!

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.88
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit