Sărbătoarea luminii – ce trebuie să faci de Paște pentru a atrage .....

20.APRILIE.2019
Sărbătoarea luminii – ce trebuie să faci de Paște pentru a atrage .....

Categorie: Tradiții Românești Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:torage0.dms

Una dintre cele mai importante sărbători pentru români, Paștele, simbolizează fericirea și speranța. Tradiții, obiceiuri și superstiții autohtone sunt

nenumărate – descoperiți-le! Învierea Domnului se sărbătorește în liniște, pace, armonie și bucurie alături de cei dragi, cu masa plină de bucate.

Se spune că noaptea de Paște este magică, cerurile se deschid, iar orice dorință este îndeplinită. Credincioșii merg la biserică, pentru a lua Lumina Sfântă, a asculta slujba și pentru a spune cu fericire, speranță și încredere „Hristos a Înviat”, „Adevărat a Înviat!”

Flacăra lumânării aprinse de la lumina adusă de preot simbolizează Învierea Domnului și se spune că este bine să fie adusă acasă (pe cât posibil, să rămână aprinsă pe tot drumul spre casă). Lumânarea se păstrează în casă până la următoarele sărbători pascale, pentru a fi aprinsă în caz de boală sau calamități.

Loading...

Unul dintre cele mai importante și cunoscute obiceiuri este vopsirea ouălor. Culoarea preferată este roșu, deoarece se spune că Maica Domnului a așezat un coș cu ouă la pioarele Domnului, când era pe cruce, iar acestea s-au roșit de la Sângele Mântuitorului ce curgea peste ele. În ultimul timp, totuși, s-a optat și pentru alte culori, pentru că ouăle vopsite sunt simbolul Domnului Iisus, care a părăsit mormântul și S-a întors la viață. Un alt fel de mâncare tradițional de Paște este mielul, ce simbolizează sacrificiul făcut de Iisus pentru a salva oamenii.

În dimineața primei zile de Paște, se tămâiază bucatele și, apoi, la fiecare masă se primește lingurița de Paște, ce conține vin și pâine sfințită. În anumite zone ale țării, tot în această dimineață se merge cu alimente la biserică pentru a fi sfințite de preot înainte de a fi consumate. Pe vremuri, băieții îndrăgostiți ofereau un ou roșu fetei dragi în dimineața de Paște.

Fiecare zi de Paște ar trebui începută cu spălatul pe față cu apă dintr-un bol în care s-a pus un ou roșu și o monedă de argint sau de aur,. Cine se spală ultimul, ia și banii, și oul, care îi vor purta noroc tot anul.
Se spune că de Paște trebuie luate haine noi, ca un simbol al începuturilor, dar și al purificării trupului și sufletului.

Sărbători fericite!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.