Halloween sau Ziua tuturor sfinților – obiceiuri și tradiții ce au prins și la noi

30.OCTOMBRIE.2018
Halloween sau Ziua tuturor sfinților – obiceiuri și tradiții ce au prins și la noi

Categorie: Astrologie Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Halloween-ul nu este o necunoscută pentru poporul nostru, mai ales după anii '90. Halloween-ul nu este o necunoscută pentru poporul nostru, mai ales după anii

'90. De origine celtică, sărbătoarea s-a răspândit de-a lungul timpului în numeroase state și culturi, inclusiv pe continentul american.

Similar superstițiilor de Sfântul Andrei, se spune că pe 31 Octombrie, de Halloween, spiritele intră în contact cu cei vii și coboară pe pământ. Costumele, dovlecii și zgomotul specifice acestei sărbători au menirea de a speria spiritele rele. Tinerii dornici de aventură merg în cimitire și fac diverse tehnici de ocultism și spiritism.

Pentru americani, Halloween-ul înseamnă mai multe pregătiri decat cele pentru Crăciun sau Paște. Alte popoare însă văd această sărbătoare ca fiind una păgână, o zi în care morții ies din morminte. Românii în schimb au împrumutat doar parțial această sărbătoare, bucurându-se doar de petreceri, pllăcintă cu dovleac și costume.

Loading...

În țările practicante, se crede că o fată necăsătorită își poate visa ursitul, dacă își pune sub pernă un bănuț de argint și o floare de rozmarin. Dacă auzi zgomote în spatele tău în noaptea de Halloween, nu trebuie să te întorci pentru că este un spirit rău ce vrea să te ia cu el pe lumea cealaltă. Dacă vezi un păianjen în casă, înseamnă că te veghează sufletul unei persoane dragi. La cina de Halloween, trebuie să se vorbească mereu pentru a nu veni și spiritele rele la masă. Se mai spune și că persoanele născute de această sărbătoare au abilitatea de a vedea spiritele și de a vorbi cu ele.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Horoscop Balanță 2020, evenimente importante în 2020 pentru nativii din zodia Balanță!
Horoscop zilnic cu previziuni astrologice complete care ne ajută să planificăm acțiunile pentru
Previziuni anul 2019 pe starea de sănătate pentru nativii Iepure din zodiac chinezesc, cum stau

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.