Halloween sau Ziua tuturor sfinților – obiceiuri și tradiții ce au prins și la noi
Halloween-ul nu este o necunoscută pentru poporul nostru, mai ales după anii '90. Halloween-ul nu este o necunoscută pentru poporul nostru, mai ales după anii
'90. De origine celtică, sărbătoarea s-a răspândit de-a lungul timpului în numeroase state și culturi, inclusiv pe continentul american.
Similar superstițiilor de Sfântul Andrei, se spune că pe 31 Octombrie, de Halloween, spiritele intră în contact cu cei vii și coboară pe pământ. Costumele, dovlecii și zgomotul specifice acestei sărbători au menirea de a speria spiritele rele. Tinerii dornici de aventură merg în cimitire și fac diverse tehnici de ocultism și spiritism.
Pentru americani, Halloween-ul înseamnă mai multe pregătiri decat cele pentru Crăciun sau Paște. Alte popoare însă văd această sărbătoare ca fiind una păgână, o zi în care morții ies din morminte. Românii în schimb au împrumutat doar parțial această sărbătoare, bucurându-se doar de petreceri, pllăcintă cu dovleac și costume.
În țările practicante, se crede că o fată necăsătorită își poate visa ursitul, dacă își pune sub pernă un bănuț de argint și o floare de rozmarin. Dacă auzi zgomote în spatele tău în noaptea de Halloween, nu trebuie să te întorci pentru că este un spirit rău ce vrea să te ia cu el pe lumea cealaltă. Dacă vezi un păianjen în casă, înseamnă că te veghează sufletul unei persoane dragi. La cina de Halloween, trebuie să se vorbească mereu pentru a nu veni și spiritele rele la masă. Se mai spune și că persoanele născute de această sărbătoare au abilitatea de a vedea spiritele și de a vorbi cu ele.
Autor: Maria Poinescu, publicat la data 30.10.2018
Taguri: casa
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!