Transport gratuit peste 199 lei

Retenția de apă e un chin? Cum să scapi de excesul de apă din corp

Retenția de apă e un chin? Cum să scapi de excesul de apă din corp

Retenția de apă afectează femeile în perioada premenstruală sau la sarcină, fiind legată de hormonii fericirii. Retenția de apă este o problemă cu care se

confruntă în general femeile însărcinate și cele aflate în perioada premenstruală, din cauza schimbărilor de la nivelul sistemului hormonal. Însă această afecțiune, numită în medicină „edem”, poate fi întâlnită și în cazul celor care consumă sare în exces sau care au probleme cu rinichii, inima. Edemul este rezultatul unei proaste circulații limfatice, care afectează țesutul conjunctiv.

După cum se știe, lichidul din țesutul conjunctiv, limfa, are rolul de a elimină substanțele de care organismul nu mai are nevoie, deci asigură detoxifierea acestuia. În plus, limfa asigură și circulația globulelor albe care produc anticorpi, deci are un rol primordial în buna funcționare a sistemului imunitar.

Dacă dimineața ne trezim cu mâinile și abdomenul umflate, acestea sunt semne clare ale retenției de apă, însă mulți dintre noi cred că este vorba despre balonare. Din fericire, pentru a remedia problema retenției de apă și a ne recăpăta starea de sănătate a organismului, există soluții simple, ce nu implică consumul de medicamente alopate.

Masajul de drenaj limfatic este o terapie care stimulează circulaţia limfatică. Limfa este un lichid care circulă mai lent decât sângele prin corp, de aceea masajul limfatic se desfășoară lent, nu produce durere, durează aproximativ două ore și este deosebit de relaxant pentru corp.

Pentru a beneficia de o astfel de procedură este necesar doar să apelăm la un terapeut în masaj. În urma unui masaj limfatic, de obicei ne simțim mai ușori, ca urmare a detoxifierii. În plus, masajul de drenaj limfatic este eficient în reducerea celulitei, o altă afecțiune ce implică retenția de apă în țesutul adipos.

Diverse exerciții fizice pun în mișcare sângele, dar și limfa din corp. Cel mai indicat este joggingul, care pune în mișcare toți mușchii corpului și contribuie la eliminarea toxinelor, a excesului de sare prin procesul de transpirație. În afară de jogging, putem practica mersul pe bicicletă, pilates, plimbări în natură, yoga etc.

Consumul corespunzător de apă. Apa este esențială pentru hidratare, însă mulți dintre noi nu consumă cantitatea optimă de apă, pentru că atunci când ne este sete, preferăm sucuri carbogazoase, energizante, ceaiuri, care de fapt ne deshidratează și, în final, ne provoacă boli.

Prin urmare, este recomandat să bem 1-2 litri de apă plată pe zi, la temperatura camerei, consumată în înghițituri mici, pentru ca aceasta să se absoarbă lent în corp și să favorizeze hidratarea acestuia.

Viziteaza magazinul online