Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Retenția de apă e un chin? Cum să scapi de excesul de apă din corp

Retenția de apă e un chin? Cum să scapi de excesul de apă din corp

Retenția de apă afectează femeile în perioada premenstruală sau la sarcină, fiind legată de hormonii fericirii. Retenția de apă este o problemă cu care se

confruntă în general femeile însărcinate și cele aflate în perioada premenstruală, din cauza schimbărilor de la nivelul sistemului hormonal. Însă această afecțiune, numită în medicină „edem”, poate fi întâlnită și în cazul celor care consumă sare în exces sau care au probleme cu rinichii, inima. Edemul este rezultatul unei proaste circulații limfatice, care afectează țesutul conjunctiv.

După cum se știe, lichidul din țesutul conjunctiv, limfa, are rolul de a elimină substanțele de care organismul nu mai are nevoie, deci asigură detoxifierea acestuia. În plus, limfa asigură și circulația globulelor albe care produc anticorpi, deci are un rol primordial în buna funcționare a sistemului imunitar.

Dacă dimineața ne trezim cu mâinile și abdomenul umflate, acestea sunt semne clare ale retenției de apă, însă mulți dintre noi cred că este vorba despre balonare. Din fericire, pentru a remedia problema retenției de apă și a ne recăpăta starea de sănătate a organismului, există soluții simple, ce nu implică consumul de medicamente alopate.

Viziteaza magazinul online