Retenția de apă e un chin? Cum să scapi de excesul de apă din corp

28.FEBRUARIE.2019
Retenția de apă e un chin? Cum să scapi de excesul de apă din corp

Categorie: Sănătate și Nutriție Autor: Luiza Teodorescu ZODIACOOL Foto:google.com

Retenția de apă afectează femeile în perioada premenstruală sau la sarcină, fiind legată de hormonii fericirii. Retenția de apă este o problemă cu care se

confruntă în general femeile însărcinate și cele aflate în perioada premenstruală, din cauza schimbărilor de la nivelul sistemului hormonal. Însă această afecțiune, numită în medicină „edem”, poate fi întâlnită și în cazul celor care consumă sare în exces sau care au probleme cu rinichii, inima. Edemul este rezultatul unei proaste circulații limfatice, care afectează țesutul conjunctiv.

După cum se știe, lichidul din țesutul conjunctiv, limfa, are rolul de a elimină substanțele de care organismul nu mai are nevoie, deci asigură detoxifierea acestuia. În plus, limfa asigură și circulația globulelor albe care produc anticorpi, deci are un rol primordial în buna funcționare a sistemului imunitar.

Loading...

Dacă dimineața ne trezim cu mâinile și abdomenul umflate, acestea sunt semne clare ale retenției de apă, însă mulți dintre noi cred că este vorba despre balonare. Din fericire, pentru a remedia problema retenției de apă și a ne recăpăta starea de sănătate a organismului, există soluții simple, ce nu implică consumul de medicamente alopate.

Masajul de drenaj limfatic este o terapie care stimulează circulaţia limfatică. Limfa este un lichid care circulă mai lent decât sângele prin corp, de aceea masajul limfatic se desfășoară lent, nu produce durere, durează aproximativ două ore și este deosebit de relaxant pentru corp.

Pentru a beneficia de o astfel de procedură este necesar doar să apelăm la un terapeut în masaj. În urma unui masaj limfatic, de obicei ne simțim mai ușori, ca urmare a detoxifierii. În plus, masajul de drenaj limfatic este eficient în reducerea celulitei, o altă afecțiune ce implică retenția de apă în țesutul adipos.

Diverse exerciții fizice pun în mișcare sângele, dar și limfa din corp. Cel mai indicat este joggingul, care pune în mișcare toți mușchii corpului și contribuie la eliminarea toxinelor, a excesului de sare prin procesul de transpirație. În afară de jogging, putem practica mersul pe bicicletă, pilates, plimbări în natură, yoga etc.

Consumul corespunzător de apă. Apa este esențială pentru hidratare, însă mulți dintre noi nu consumă cantitatea optimă de apă, pentru că atunci când ne este sete, preferăm sucuri carbogazoase, energizante, ceaiuri, care de fapt ne deshidratează și, în final, ne provoacă boli.

Prin urmare, este recomandat să bem 1-2 litri de apă plată pe zi, la temperatura camerei, consumată în înghițituri mici, pentru ca aceasta să se absoarbă lent în corp și să favorizeze hidratarea acestuia.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

#caseta1#
Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

#caseta2#

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

#caseta3#
#caseta4#

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

#caseta5#
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

#caseta6#
#caseta7#
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

#caseta8#
#caseta9#
#caseta10#
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.