Transport gratuit peste 199 lei

Rugăciunea pentru cei ce se simt prigoniți de oameni

Rugăciunea pentru cei ce se simt prigoniți de oameni

Din diverse motive, uneori ajungem să ne simțim prigoniți de cei din jurul nostru. Treci peste această încercare și schimbă-ți destinul. În astfel de

momente nu trebuie să disperăm, ci să ne căutăm puterea interioară pentru a merge mai departe și pentru a trece pentru respingere. Pentru a ne ușura greutatea sufletească ar fi bine să rostim rugăciunea Sfântului Ignatie Briancianinov. Rugăciunea celor prigoniți: Îți mulțumesc Ție, Domnul și Dumnezeul meu, pentru toate cele ce se săvârșesc asupra mea! Îți mulțumesc Ție pentru toate suferințele și ispitele;

Tu Doamne mi le-ai trimis spre curățirea și vindecarea de suflet și a trupului meu, care au fost pângărite și rănite de păcate!

Miluiește și mântuiește acele unelte pe care le-ai folosit pentru lecuirea mea, pe acei oameni care mi-au adus jigniri. Binecuvântează-i pe ei în veacul de acum și în cel ce va să fie!

Socotește-le lor drept virtute ceea ce au făcut pentru mine! Dă-le lor dintru vistieriile Tale cele veșnice răsplată îmbelșugată.

Ce Ți-am adus eu Ție? Oare vreo jertfă bineplăcută?

Eu Ți-am adus doar păcate, doar călcări ale dumnezeieștilor Tale porunci. Iartă-mă, Doamne, iartă-mă pe mine, cel vinovat înaintea Ta și înaintea oamenilor! Iartă-mă pe mine, cel fără de răspuns!

Dăruiește-mi să mă încredințez și întru adevăr să cunosc că sunt păcătos! Dăruiește-mi să mă lepăd de îndreptățirile cele înșelătoare! Dăruiește-mi pocăință!

Dăruiește-mi blândețe și smerenie! Dăruiește-mi dragoste către aproapele, atât către cei prin care Tu mă mângâi, cât și către cei care mă ocărăsc!

Dăruiește-mi răbdare întru suferințele mele!

Omoară-mă pentru lume!

Taie de la mine voia mea cea păcătoasă și sădește în inima mea voia Ta cea sfântă, ca numai pe aceasta să o împlinesc cu faptele, cu cuvintele, cu gândurile și cu simțurile mele.

Ție Ți se cade slavă pentru toate! Ție Unuia Ți se cuvine slava! Singura mea avere este rușinarea feței și tăcerea buzelor!

Stând înaintea feței Judecății Tale întru stricăcioasa mea rugăciune, nu găsesc întru mine nici un lucru vrednic, ci din toate părțile sunt cuprins de mulțimea nenumărată a păcatelor mele, ca de un nor des și ca de o pâclă, având numai această singură mângâiere în sufletul meu: nădejdea întru milă și bunătatea Ta nemărginită.

Amin!

Viziteaza magazinul online