Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, marele învățător al lumii

09.NOIEMBRIE.2018
Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, marele învățător al lumii

Categorie: Rugaciuni Autor: Moni Paraschiv Zodiacool Foto:crestinortodox.ro

Pomenit pe 13 Noiembrie, Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur este Părintele Bisericii cu cea mai mare moștenire literară lăsată celor de după el. A fost un

remarcabil teolog, un adevărat moralist, care extrăgea consecinţe practice din învăţătura curentă, potrivit vechilor scrieri despre viața sa. Iată o rugăciune pe care să i-o adresăm în ziua de pomenire a numelui său – 13 Noiembrie, dar și oricând avem nevoie de sprijinul lui. O, luminătorule a toată lumea, preabunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule de căință.

Ajutător al bolnavilor și apărător al celor necăjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică.

Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dăruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos.

Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înălțimea gândului smerit, spre slava lui Dumnezeu și a noastră mântuire.

Amin.

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.