Pregătește o masă de neuitat de Ziua Îndrăgostiților – 3 rețete pentru o cină romantică

Dacă vrei să ai parte de o seară de neuitat de Ziua Îndrăgostiților, gândește-te la o cină în doi la lumina lumânărilor și muzică în surdină
Descoperă 3 rețete declicioase și simple pe care le poți găti de Ziua Îndrăgostiților! O cină romantică este drumul perfect către inima jumătății tale. Dacă vrei să impresionezi, iată 3 rețete pe care le poți încerca și care cu siguranță vor da rezultate.
File de somon cu sos de ciuperci
Ingrediente
2 file de somon
250 g ciuperci champignon tăiate felii
100 ml vin alb
200 g smântână
100 g unt
sare și piper
Mod de preparare
Începe prin a presăra puțină sare pe file-urile de somon. Apoi, topește untul într-o tigaie, adaugă peștele, ciupercile feliate, vinul alb și piperul. Se lasă la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, întorcându-le și pe partea cealaltă pentru a se coace. La final, se pune smântâna și se mai ține pe foc pentru aproximativ încă 10 minute.
Pont: Această rețetă poate fi completată cu legume la tigaie sau piure de cartofi.
Creveți în sos de unt
Ingrediente
1 kg creveți decorticați
1 pachet unt gras
zeama de la jumătate de lămâie
usturoi după gust
100 ml vin alb sec
pătrunjel verde
sare și piper
Mod de preparare
Pune untul la topit într-o tigaie mare la foc mic, apoi adaugă usturoiul pisat, amestecând din când în când. După aproximativ 4-5 minute, pune creveții, vinul, zeama de lămâie, sarea și piperul. Se mai lasă pe focul mic pentru aproximativ 5 minute, se amestecă și se mai lasă la foc mic 5 minute. După ce stingi focul, presară pătrunjelul tocat mărunt.
Ca garnitură, poți opta pentru orez prefiert.
Friptură de vită cu sos de gorgonzola
Ingrediente
500 g antricot maturat
100 g branză gorgonzola
100 g smântână
20 g unt
sare și piper negru măcinat
puțin ulei
Mod de preparare
Condimentează carnea cu sare și piper și apoi unge-o cu ulei. Astfel pregătită, trebuie să stea la temperatura camerei pentru aproximativ 1 oră. După acest timp, încinge bine o tigaie și pune carnea la prăjit – 4 minute pe prima parte și 2 minute pe cealaltă. Apoi, pune fripura la cuptorul încălzit la 200 C, timp de 10 minute.
A venit momentul să te ocupi de sos – taie gorgonzola cubulețe, topește untul la foc mic și apoi adaugă brânza peste el, amestecând bine. Adaugă smântâna, sarea și piperul. În final, după ce s-a făcut friptura, las-o să se răcorească pentru 5 minute, apoi taie carnea, pune-o în farfurii și adaugă sosul.
Pentru oricare dintre aceste rețete ai opta, nu uita să aprinzi lumânările și să pui muzică romantică!
Poftă bună!