Și ce-ar fi dacă ne-am concentra și pe suflet? Vedem dincolo de ceea ce este afișat
Printr-o perioadă dificilă am trecut cu toții, am avut momente când, poate, nici nu știam cum să ne ajutăm
Și ce-ar fi dacă ne-am concentra și pe suflet? Vedem dincolo de ceea ce este afișat.
Fiecare, în ritmul lui am început să alergăm după soluții temporale la probleme ce „dispar” pentru o vagă perioadă de timp, dar reapar și ce e cel mai grav e că, adesea, vin parcă de zeci de ori mai mari, mai apasătoare.
Frustrant este faptul că se tot reîntorc și fiecare dintre noi ba dăm vina pe alții, ba pe destin, ba celebra replică „Așa vrea Dumnezeu”.
Însă dacă nu e așa? Și... știm cu toții că nu e așa! Am aruncat vina în cârca altora, a destinului sau Divinității, dar nu ne-am oprit să reflectăm puțin.
Primul pas în rezolvarea unei probleme, după cum arată și studiile psihologice, este găsirea sursei lui, iar noi suntem în esență spirit, prin urmare ar trebui, să reflectăm înainte de toate asupra sufletului nostru.
Legâdu-ne, bineînțeles tot de tradiție și ritualuri, aducem în discuție ideea de purificare.
„Prin purificare grecii desemnau, în general, procesul dobândirii stării de curățire psiho-fizică necesară credinciosului care se prezenta în fața unei divinităti pentru a o invoca”. Se considera astfel că și în celelalte religii antice că rugăciunea credinciosului nu era ascultată si împlinită de divinitate dacă acesta nu o cinstea înfățișându-i-se într-o stare de puritate (preluat din Comunitatea Creștin Ortodoxă).
Chiar dacă înaintea ideea de purificare era ușor barbară, acum se practică în Biserici, Locașuri de Cult și chiar și case. Această purificare constă în arderea unor bețișoare sau tămâie înaintea unei rugăciuni și în timpul acesteia, fumul considerându-se a fi cel ce curăță drumul spre Divinitate a rugăciunii.
Iar acum revenind spre problema sufletului și al angoaselor ce ne apasă, ne putem purifica sufletul chiar dacă nu suntem credincioși, chiar dacă nu vrem să mergem la Biserică sau să invocăm cine știe ce Divinitate pentru a-i cere ajutorul.
Purificarea se face în diferite feluri, are diferite simboluri adjuvante și poate fi realizată de oricine, oriunde. Acum putem găsi unde dorim obiecte pentru purificare, pe internet și în magazine.
Acestea se regăsesc sub forma unor bețisoare sau conuri parfumate, care prin arderea lor emană acel fum ce am menționat că este elementul purificator.
Un ritual de purificare poate constă nu numai în rugăciune, asta este o practică tipică religiilor, cuprinde și meditația, unele mișcări însoțite și de anumite sunete (de clopoțel, bănuți, brățări, amulete), yoga sau pur și simplu statul în liniște.
Parfumul din conuri și bețișoare activează, prin mirosul plăcut, zona creierului asociată cu plăcerea, care relaxează și distinge creierul, îl distrage de la probleme.
În acest sens, pare-se că lumea modernă a venit cu ideea de a crea obiecte parfumate, sub forma unor lănțișoare, brățări sau amulete, pandantive, suporturi pentru conuri și bețișoare sau lumânări (fântani de fum, obiecte sub formă de bufniță, cufăr) care sunt destinate pastrării purificării, bunăstării, sporului și îndepărtarea răului.
Acestea pot fi ținute nu doar în propria casă, ci și la serviciu, în mașină, în poșetă sau rucsac, deci nu doar pe corp.
Autor: Ivona Mara, publicat la data 03.07.2021
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!