Tradiții și obiceiuri de Sărbătoare Iubirii legate de ursit
Fie că sărbătoriți de Sfântul Valentin, de Dragobete sau le țineți pe ambele, trebuie să știți ce se spune că e bine să faceți pe 14 Februarie pentru
iubirea voastră. Sărbătoarea iubirii este celebrată de sute de ani și se pierde atât de mult în timp, încât nu i se cunoaște clar originea. Există numeroase legende legate de această sărbătoare, care datează chiar și de sute de ani. Una dintre ele datează din secolul III, conform căreia Valentin era un părinte din Roma, în timpul împăratului Claudius al II-lea, care interzisese căsătoria.
El ajuta tinerii – creștini și păgâni deopotrivă – să formeze o familie. A fost prins, încarcerat și condamnat la moarte pe 14 Februarie 269.
S-a îndrăgostit de fiica paznicului și i-ar fi trimis o scrisoare înainte de a muri, pe care a intitulat-o „De la al tău Valentin”, de aici felicitările din perioada noastră cu acest mesaj.
Apropo de felicitările de dragoste, acestea au început să fie folosite și să devină tradiții de Sfântul Valentin din anii 1800. Cele originale erau confecţionate din satin și dantelă, iar mesajele erau scrise de mână. Nu trebuie să uităm de tradiția schimbului de cadouri între iubiți, constând în flori, bijuterii, ciocolată sau bomboane din ciocolată.
La fel de tradițională este și cina romantică din seara Sărbătorii iubirii.
Se pot face și predicții pentru femeile nemăritate
- dacă prima pasăre pe care o vede de Sfântul Valentin este o mierlă, se va căsători cu un preot
- macaleandrul prevestește un marinar
- porumbelul - un bărbat iubitor
- vrabia - un fermier
- păsările cu pene galbene - un bărbat bogat
- cele pene albastre - un bărbat vesel.
Din păcate, dacă vede o ciocănitoare, posibilitatea să rămână nemăritată este foarte mare.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 13.02.2019
Taguri: dragoste
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!