Ameliorează inflamațiile articulare cu ajutorul scoicilor – perlele din bucătărie

03.APRILIE.2023
Ameliorează inflamațiile articulare cu ajutorul scoicilor – perlele din bucătărie

Categorie: Sanatate si Nutritie Autor: Roxana Florescu Zodiacool Foto:pixabay.com

Dietetice și sățioase, scoicile sunt printre cele mai sănătoase fructe de mare, bogate în proteine de primă calitate, acizi graşi nesaturaţi, vitamine şi minerale.

Carnea lor gustoasă este apreciată încă din vremurile preistorice. Este bogată în proteine, vitaminele PP, B1, B6, B2, E și D, cupru, cobalt, iod, mangan, zinc, aminoacizi.

Deși pot fi găsite prefierte în magazine, ideal ar fi să fie gătite scoicile proaspete, cumpărate în ziua respectivă, și fierte acasă, astfel:

Scoicile trebuie să fie proaspete și să stea închise, se spală foarte bine scoicile sub jet de apă rece, cu o perie de bucătărie. Se adaugă apoi scoicile în cratiță pentru fiert, cu marginile cochiliei îndreptate în jos, se acoperă cu apă, se pune un capac și se lasă pe foc până când li se deschid cochiliile.

După aproximativ 15 minute, când majoritatea scoicilor s-au deschis, se iau de pe foc; se aruncă cele care au rămas închise. Se extrage carnea din cochilie sau se desprind cele două părți ale scoicii și se pregătește o gustarea dorită.

Valori nutriționale pentru 100 grame scoici

Calorii: 82
Proteine: 9
Lipide: 2
Carbohidrați: 6.5
Fibre: 0

Beneficiile consumului de scoici

- previn boala canceroasă, datorită seleniului, un mineral antioxidant care protejează, totodată, contra bolilor cardiace;

- întăresc sistemul imunitar și neutralizează acțiunea radicalilor liberi prin conținutul mare de seleniu;

- scad nivelul colesterolului în sânge și au efect antiinflamator, datorită acizilor graşi esenţiali conținuți;

- păstrează inima sănătoasă, datorită acizilor grași esențiali Omega 3 cu efecte benefice asupra inimii și vaselor de sânge, în general;

- ajută în caz de hipertensiune, datorită magneziului, care relaxează vasele de sânge;

- previn anemia, fiind foarte bogate în fier, un element important care intră în compoziția sângelui, joacă un rol important în producția de hemoglobină și în producerea de celule roșii, întărește sistemul imunitar și ajută la transportul oxigenului în tot corpul;

- sunt bogate în proteine, foarte importante pentru sănătatea umană, reparând mușchii și țesuturile;

- au un efect benefic asupra activității ficatului, fiind o sursă de proteine de calitate înaltă și fosfatide;

- măresc activitatea creierului și stabilizează vederea, fiind bogate în acizi grași polinesaturați;

- împiedică pierderea progresivă a vederii, grație zincului din compoziție;

- previn și ameliorează inflamațiile articulare, datorită acizilor grași Omega 3 cu efect antiinflamator;

- ajută în curele de slăbire, deoarece sunt sărace în calorii, dar bogată în vitamine și minerale care revitalizează organismul în profunzime.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.