Rugăciunea Sfântului Ierarh Grigore Teologul

Rugăciunea Sfântului Ierarh Grigore Teologul

Cunoscut apărător al văduvelor și al mamelor, Sfântul Grigore Teologul este cunoscut pentru ajutorul în cazul problemelor financiare, a celor de sănătate,

ca și pentru apărarea de dușmani. Sfântul Ierarh Grigore Teologul este comemorat pe 25 ianuarie, aducerea moaştelor sale la Constantinopol în biserica Sfinţilor Apostoli pe 19 ianuarie, iar pe 30 ianuarie este prăznuirea sa alături de cea a Sfinților Vasile cel Mare și Ioan Gură de Aur, de Sfinții Trei Ierarhi. Spuneți această rugăciune oricând aveți nevoie de ajutorul Sfântului!

Cu evlavie ai învăţat că Duhul și Cuvântul sunt deopotrivă cu Tatăl, cu Bunătatea şi cu Împărăţia. Ai cunoscut că potrivirea şi unirea este cu fiinţa şi cu firea.

Pentru aceasta bucurându-te ai strigat. Binecuvântat fie Domnul şi să-L preaînălțăm întru toţi vecii. De mărirea îngerească te-ai învrednicit.

Că ai strălucit lumii ca un înger, curăţindu-ţi cu grijă sufletul, trupul şi gândirea, pentru Sfânta Treime. Căreia acum cânţi, veselindu-te.

Deschizându-ţi gura, cu cuvântul lui Dumnezeu ai vărsat înţelepciune. Propovăduitorul Luminii, cugetare Dumnezeiască lumii ai semănat.
Dogmele părinţilor ai întărit cu adevărat şi ca Apostolul Pavel te-ai arătat de credință apărător. Pentru aceasta şi cetăţean împreună cu îngerii eşti şi împreună vorbitor cu dânşii te-ai arătat.

Fericite de Dumnezeu cuvântătorule, Sfinte Părinte Grigorie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce cu dragoste prăznuiesc sfântă pomenire.

Sfinte Grigorie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Cel ce eşti luminat cu Raza Luminii Celei Întreit Strălucitoare, care iese dintr-O Singură Dumnezeire, îndrumătorule în Sfintele Taine, Părinte Grigorie, pe cei ce cu credinţă te laudă pe tine izbăveşte-i şi cu teologia dogmelor tale la Lumină îi povăţuieşte.

Îndrumător către o Stăpânie în Trei Feţe şi către Dumnezeirea Cea în Treime făcându-te, prin deprinderile faptelor bune, teolog al Treimii te-ai arătat, preafericite; iar acum cânţi bucurându-te: bine să cuvânteze toată făptura pe Domnul şi să-L preaînalţe întru toţi vecii.

Milostiv făcând pe Stăpânul cu ale Tale rugăciuni, cere, părinte, iertare de greşeli, pentru cei ce prăznuim cu credinţă sfinţita şi marea prăznuire a pomenirii tale; întru care veselindu-ne, cântăm: bine să cuvânteze toată făptura pe Domnul şi să-L preaînalţe întru veci.

Amin!

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!