Rugăciune pentru sănătate către Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian (1 Noiembrie)

01.NOIEMBRIE.2018
Rugăciune pentru sănătate către Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian (1 Noiembrie)

Categorie: Rugăciuni Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:doxologia.ro

În fiecare an, pe 1 Noiembrie, creștinii îi prăznuiesc pe Sfinții Cosma și Damian, frați de neam din Asia, dintr-un tată păgân și o mamă creștină, ce

i-a crescut în spiritul credinței. În timpul vieții, erau cunoscuți pentru harul de tămăduitori atât pentru oameni, cât și pentru animale, dar mai ales pentru că își țineau cu sfințenie jurământul de a nu accepta nicio plată pentru binefacerile lor. Sfintele lor moaște sunt îngropate împreună în Mesopotamia, la Thereman, iar ziua prăznuirii lor, 1 Noiembrie, este considerată a fi încărcată cu energia tămăduirii bolilor.

Rugăciune către Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian (sursa: Doxologia)

Loading...

Slăviţilor făcători de minuni şi Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian!

Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinereţile voastre, nu numai meşteşugul doctorilor aţi învăţat, ci mai ales har neîmpuţinat al tămăduirii tuturor bolilor aţi primit de la Dumnezeu. Pentru aceasta, şi pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziţi-ne.

Pe copiii care cer ajutorul vostru la învăţătură povăţuiţi-i cu rugăciunile voastre, ca, râvnind vieţuirii voastre, să afle nu numai cele pământeşti, ci mai ales să sporească în cucernicie şi în credinţă dreaptă.

Celor ce zac de boli şi s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credinţă fierbinte şi rugăciuni osârdnice, tămăduire dăruiţi-le cu cercetarea voastră cea milostivă şi de minuni făcătoare; aşijderea şi pe cei ce din pricina bolilor grele au căzut în trândăvire, în puţinătate de suflet şi în cârtire, cu har dat vouă de Dumnezeu întăriţi-i în răbdare şi îndrumaţi-i ca să priceapă sfânta şi desăvârşita voie a lui Dumnezeu în ce ne priveşte şi să se facă părtaşi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu.

Pe toţi cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiţi-i de bolile cele crunte, şi apăraţi-i de moartea năprasnică, şi cu puternica voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziţi-i neclintiţi în dreapta credinţă şi ajutaţi-i în sporirea duhovnicească, ca împreună cu voi să se învrednicească în veacul ce va să vină a lăuda şi a slăvi numele cel preasfânt şi de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, în vecii vecilor.

Amin.

Continut Sponsorizat
loading...
Loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.