#reclama0#

Magie și superstiţii de ziua Protectorului casei și a celor păgubiți – Rugăciune către Sfântul Mina

#reclama10#
11.NOIEMBRIE.2018
Magie și superstiţii de ziua Protectorului casei și a celor păgubiți – Rugăciune către Sfântul Mina

Categorie: Rugaciuni Autor: Moni Paraschiv Zodiacool Foto:crestinortodox.ro

Sfântul Mina este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinismului ortodox. Este prăznuit pe 11 Noiembrie, zi cunoscută în popor și ca Ziua
#reclama1#

Tâlharilor, sărbătoare atât a acestora, cât și a cel păgubiți de ei. Bătrânii ne învață că acum este momentul potrivit pentru unele practice cu un anumit caracter magic pentru găsirea lucrurilor pierdute sau furate, pentru aflarea hoților și ajutorul persoanelor păgubite, dar și pentru reaprinderea iubirilor pierdute. Pentru recâștigarea dragostei pierdute, fetele mari urmează același ritual, rugându-se pentru măritiș.

Femeile merg la biserică în această sfântă zi cu lumânări, pe care le lipesc invers (cu partea ce se aprinde de obicei în jos) de sfeșnic, pentru ca dorințele celor care le-au pus gând rău să se întoarcă împotriva lor.

#reclama7#

Rugăciune grabnic ajutătoare către Protectorul casei și a celor păgubiți, Sfântul Mina:

Preasfinte și întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primește această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor cu lacrimi fierbinți mă rog ție.

Vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea, vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu! Mă rog ție, Sfinte Mina, grăbește-te a mă ajuta cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni.

#reclama3#

Ia aminte la suspinele mele si nu mă trece cu vederea, că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele și chinuri înfricoșătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi viețuiesti luminat și ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindcă ne-am încredințat că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare, cine a năzuit la sfânta biserica ta și cu credință ți s-a rugat, nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat pe tine întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni făcătorule, și tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, în pagube fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai descoperit paguba lui?

#reclama11#

Minunile și ajutorul tău m-au făcut și pe mine să alerg la ajutorul tău, să cred că la orice facere de bine ești gata ajutător și grabnic folositor. Și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg către tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenic Mina, ca să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubașul și scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Roagă-te ca să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale și din pagube și necazuri izbăvit, ca să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întru tot lăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.

#reclama12#
#reclama2#
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.