Transport gratuit peste 199 lei

Roșii uscate în ulei aromat

Roșii uscate în ulei aromat

Nu e un preparat tradițional, dar îl găsim de mult timp în magazinele din țară. Pregătirea proviziilor pentru iarnă este în toi. Dacă deja ați umplut

cămara cu borcane din diverse feluri de zacuscă, tocană de legume, suc de roșii, dulceață și compot, nu uitați și de roșiile uscate conservate în ulei aromat. Nu e un preparat tradițional, dar îl găsim de mult timp în magazinele din țară, îl iubim explozia de gust și putem să îl facem singuri. Nici măcar nu este foarte greu. Aroma va fi excepțională și acest amestec va da o savoare specială preparatelor de iarna aceasta.

Pentru un borcan, aveți nevoie de:
- 1,5 kg roșii tari pe care le tăiați în felii de 1 cm grosime sau în formă de cub
- 1 lingură zahăr
- 500 ml ulei de măsline
- ierburile aromate preferate (cimbru, rozmarin, busuioc, oregano etc.)
- 1 linguriță de sare (și 1 linguriță de piper – dacă doriți)
- 2 linguri de oțet balsamic (opțional)
- 2 linguri de zeamă de lămâie (opțional)

Încălziți cuptorul la 100 grade și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. Roșiile tăiate se stropesc puțin cu ulei de măsline, oțet balsamic și zeama de lămâie (ori doar cu uleiul de măsline, cum doriți). Apoi, se presară pe ele arome precum zahăr, sare și piper.
Puneți roșiile astfel pregătite în cuptorul încins și lăsați-le pentru cel puțin 1 oră, până se usucă (fără a se arde).
După ce s-au uscat, scoateți-le din cuptor, lăsați-le la răcit și apoi puneți-le în borcan, adăugând deasupra uleiul de măsline. Capsați și asta este tot!

Puteți folosi roșiile uscate conservate în ulei aromatic ca tip de garnitură pentru friptură, în diverse salate sau într-un sos pentru paste.

Poftă bună!

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online