Învață să faci cele mai pufoase savarine, chiar la tine în bucătărie!

Învață să faci cele mai pufoase savarine, chiar la tine în bucătărie!
Conform unor statistici de specialitate, savarinele sunt printre cele mai îndrăgite deserturi, atât în rândul celor mici cât și în rândul celor mari. Dacă

și tu ești adept al prăjiturilor făcute în casă și mai ales a delicioaselor savarine, ar fi timpul să pui în practică această rețetă. Nu este absolut deloc greu să faci savarine, iar această rețetă te va ajuta să le pregătești pe cele mai bune, cele mai insorapate și mai pufoase. Cu siguranță va rezulta un deliciu. Pentru a putea prepara savarine în casă, ai nevoie de următoarele ingrediente

– 250 g faină

– 2 ouă

– 150 ml lapte

– 1 lingură de zahăr (pentru aluat)

– 30 ml ulei

– 5 g drojdie usacată

– un praf de sare

– 400 ml apă

– 1 esență de rom

– 150 g zahăr (pentru sirop)

– 500 ml smântână pentru frișcă sau frișcă lichidă

Mod de preparare:

Amestecă bine laptele cald cu drojdia și lingura de zahăr. După ce se topește drojdia toarnă amestecul într-un bol, în care ai pus făina, uleiul și cele două ouă. Cu ajutorul unei spatule, amestecă totul până se omogenizează, iar aluatul trebuie să aibă consistența puțin mai moale decât cel pentru cozonac. Adaugă sare la final și amestecă bine din nou. Lasă aluatul la crescut pentru 30 de minute, într-un loc cald, iar bolul trebuie acoperit cu o folie alimentară.

În acest timp, poți pregăti siropul. Astfel, pune la foc mic o crăticioară cu zahărul (150 g) și apă, amestecând ușor până când se topește zahărul, moment în care adaugă esența de rom și stinge focul. Unge cu unt formele de savarină (poate fi și tava pentru brioșe) și tapetează-le cu făină.

Pune câte o lingură de aluat în fiecare formă, astfel încât să ocupe trei sferturi din formă. Se mai ţin la crescut pentru 15 - 20 minute şi apoi se pun la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 25 - 30 minute, când savarinele ar trebui să se fi rumenit.

După ce le-ai scos din cuptor, întoarce savarinele cu baza în sus şi taie un căpăcel, apoi se lasă la răcit (la fel ca siropul pregătit mai devreme). După ce sunt reci, se scufundă savarinele în sirop. Între timp, pregătește frișca pe care o vei folosi pentru a umple fiecare savarină.

Înainte de a le consuma, ține savarinele la frigider pentru cel puțin 8 ore. Opțional, poți unge căpăcelul savarinelor cu dulceața preferă.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.