Alege cea mai bună ceapă pentru mâncarea pe care o pregătești
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/tipuri-de-ceapa-8519.jpg)
O găsim în piețe și la supermarketuri în mai multe sortimente și este aproape nelipsită din rețete. Ceapa, căci despre ea este vorba, este una dintre cele
mai versatile legume, gustul său potrivindu-se cu aproape orice. Atunci când mergi să cumperi ceapă și vezi atâtea sortimente, trebuie să o alegi în funcție de modul în care o folosești. Iată cum poți folosi mai bine fiecare tip de ceapă. Ceapa galbenă. Are aromă delicată și un gust ușor dulceag. Folosește-o în rețetele care necesită un timp mare de gătit. Conține sulf și zahăr, fiind cea mai bună pentru caramelizare.
Ceapa roșie
Are aromă delicată, gust bogat. Este perfectă în rețetele cu timp mic de gătire sau în care trebuie folosită crudă. O poți pune în salate, pe grătar, la burger, în diverse rețete cu legume gratinate sau proaspete, în platourile cu aperitive românești, alături de brânzeturi și mezeluri.
Ceapa dulce
Nu are un gust iute foarte proeminent și este bogată în apă. Are o formă mai plată și este excelentă la gătit, dar poate fi mâncată și crudă.
Ceapa albă
Cu o aromă intensă, însă nu la fel de intensă ca ceapă galbenă, ceapa albă este foarte bună la gătit. Este alegerea ideală atunci când vine vorba de sosuri (salsa) sau pizza.
Șalota
O ceapă franțuzească, cu o aromă fină și o textură mai deosebită. Este recunoscută după forma bulbului (ușor alungită, tip lacrimă). Schimbă semnificativ gustul preparatului. Trebuie gătită cu grijă, la foc mic, pentru că este săracă în apă. Este inclusă în salate, garnituri pentru fripturi și sosuri, plăcinte, specialități de peşte, supe.
Ceapa verde
E excelentă în salate, mai ales în cele de primăvară. Se mai folosește ca și garnitură pentru alte preparate. Se adaugă adesea în omlete, plăcinte de casă, și dă gust proaspăt mâncărurilor.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 14.07.2020
Taguri: casa
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!