Zâmbește! Cum să faci față în momentele decisive, de oboseală și stres cu cea mai bună „armă”

19.OCTOMBRIE.2018
Cupluri AUTOR: Andreea Inea FOTO: unsplash.com
Zâmbetul este sursa sănătății și a unei vieți fericite, atrăgând doar lucruri pozitive și reușite profesionale. „Zâmbește, mâine va fi mai rău!”

este o zicală pe care oamenii de știință au demonstrat-o în ultimii ani. Aceștia au demonstrat că sănătatea fizică, psihică și calitatea vieții noastre este direct dependentă cu zâmbetele de peste zi. În plus, ei trag și un semnal de alarmă, amintindu-ne că un adult zâmbește în medie de 20 ori pe zi, în timp ce un copil de 400 ori pe zi! Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să zâmbești mai des.

1. Crește rezistența fizică
Cercetările de la Universitățile Ulster și Swansea au arătat că cei care aleargă zilnic și zâmbesc pentru 6 minute în timpul alergării, depun mai puțin efort fizic decât cei care nu zâmbesc. De fiecare dată când te simți obosit, zâmbește! Acordă-ți câteva minute pentru a te simți din nou energic.

Loading...

2. Crește puterea de concentrare și creație
Atunci când ne confruntăm cu o pană de idei, este indicat să zâmbim, deaoarece ne stimulează creativitatea. De asemenea, s-a demonstrat că angajații fericiți sunt cu 12% mai productivi decât cei care nu au motive să zâmbească.

3. Reduce stresul
Asta arată un studiu realizat pe stundenții Universității din Kansas. Grupul care a zâmbit în timpul unui test a rezolvat problemele mult mai ușor și nivelul de stres a fost considerabil mai mic decât al grupului care a fost serios.

4. Ajută în luarea deciziilor dificile
Când ne confruntăm cu momente în care trebuie să luăm o decizie importantă, este bine să ne dăm voie să zâmbim pentru câteva minute. Astfel, ne îmbunătățim starea generală, putem să privim lucrurile dintr-o perspectivă diferită și să luăm deciziile corecte.

5. Crește încrederea în forțele proprii
Gândește-te la modul în care te simți în prezența unei persoane care zâmbește, la starea de bine pe care ți-o dă și la încrederea în sine pe care o emană. Zâmbește când trebuie să ceri ajutorul cuiva, dar și atunci când vrei să arăți că ești stăpân pe situație (deși ai îndoieli nenumărate în legătură cu propria persoană).

Îi face pe ceilalți să aibă încredere în sine. S-a demonstrat faptul că oamenii sunt mai predispuși să împrumute bani persoanelor care zâmbesc. Se pare că zâmbetul le dă celor din jur impresia că te concentrezi asupra lor într-un mod pozitiv şi le sporeşte încrederea.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4,6  5
VOTURI
2736
4.60
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Remedii feng shui 2019 pentru zodia SOBOLAN
Sectorul care corespunde pe busolă zodiei Șobolan este Nordul. Prin urmare, Șobolanii trebuie
GEMENI. Zodia Gemeni femeia și barbatul Gemeni în zodiac
Soarele se află în semnul zodiacal GEMENI de la 21 Mai până la 21 Iunie. Este locul de
SCORPION. Zodia Scorpion femeia și barbatul Scorpion în zodiac
Soarele se află în semnul zodiacal SCORPION de la 24 octombrie - 24 noiembrie. Este locul de

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.