Cum să scapi de ghinion? Învață să ai încredere în tine în 4 pași simpli!
Încrederea în propria persoană este cheia pentru orice succes. Sfaturi pentru a avea încredere în tine. Multora dintre noi ni s-a întâmplat să simțim că
nu reușim să facem nimic bine și că parcă ghinionul ne pândește la fiecare colț. A da vina pe ghinion este doar o scuză a neîncrederii în forțele proprii! Odată ce învățăm să avem încredere în noi și ajungem să ne iubim, să ne respectăm, vom reuși să facem față mult mai bine la sarcinile zilnice. Vestea bună este că încrederea în sine este o trăsătură ce poate fi deprinsă și dezvoltată de-a lungul vieții!
Lecția 1 – Zâmbește!
Studiile au arătat că atunci când zâmbești ai mai multă încredere în tine. Poate la început ți se va părea ciudat sau greu, dar încetul cu încetul poți să te obișnuiești ca în momentul în care întâmpini o dificultate să îți acorzi o clipă pentru un zâmbet și astfel vei putea face un pas în spate, să privești problema obiectiv și cu mult optimism. În plus, atunci când zâmbești, organismul secretă endorfine – hormonul calmului și plăcerii, reducând starea de tensiune.
Lecția 2 – Păstrează contactul vizual
Da, ai dreptate! E foarte greu! Dar și asta se poate învăța dacă ești perseverent. Psihologic, a privi pe cineva în ochi este semn de putere interioară și făcând asta îndeajuns de des, creierul nu va mai percepe asta ca fiind un disconfort, ci plăcere. Apoi, încetul cu încetul, această stare de bine te va ajuta să ai mai multă încredere în forța ta interioară.
Lecția 3 – Ai grijă la vocea din mintea ta!
Cel mai mare dușman al încrederii suntem tocmai noi înșine, prin gândurile și scenariile negative pe care ni le facem în minte. Înlocuiește-le cu varianta lor pozitivă. De exemplu, în loc să spui „Nu voi reuși să fac....”, spune-ți „Merită să văd ce va ieși din asta!”. Dă-ți voie să ai succes, fără să-ți mai pui singur piedică.
Lecția 4 – Renunță la „Ce va zice lumea/Ce vor spune părinții?”
Încă din copilărie suntem învățați să punem accentul pe ceea ce vor crede ceilalți despre acțiunile noastre. Este ok o astfel de atitudine doar pentru a respecta regulile sociale și a nu încălca libertatea celorlalți. Atât! În rest, părerile oamenilor se bazează pe propriile experiențe de viață și pe propriile frustrări, nu pe ceea ce ai făcut tu.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 18.11.2018
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!