Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Ține cont de aceste obiceiuri pentru a alunga ghinionul

Ține cont de aceste obiceiuri pentru a alunga ghinionul

Cu toții ne dorim să avem o viață frumoasă, fericită și plină de noroc. Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care le putem face, conform superstițiilor.

Una dintre cele mai cunoscute superstiții despre ghinion spune că e semn rău dacă verși sarea – cu sau fără intenție. Explicația vine din vremuri străvechi când sarea era considerată foarte valoroasă și era folosită ca monedă de schimb.

De exemplu, soldații romani erau plătiți și în sare, printre alte beneficii (de aici și termenul „salariu”). Cu alte cuvinte, nu e de mirare că pe vremea aceea a vărsa sare aducea ghinion, pentru că e ca și cum ai pierde bani în zilele noastre.

Se spune că umbrela nu se deschide niciodată în casă, chiar dacă trebuie pusă la uscat, altfel va „ploua” cu ghinion. Una dintre explicații se pare că vine din obiceiul Egiptului antic, pe când se foloseau umbrele de papirus și pene de păun ca protecție de razele puternice ale soarelui.

Best seller

Pe atunci, se credea că a ține umbrela deschisă în interiorul casei ori la umbră l-ar putea ofensa pe zeul Soarelui. Există și o explicație ceva mai recentă – din epoca victoriană, când precursoarele umbrelelor pe care le folosim în prezent erau mult mai rigide, mai ales la deschidere și atunci puteau fi periculoase pentru cei din jur.

Bate în lemn când îți pui o dorință sau când auzi ceva de bine, pentru că altfel există riscul să nu se îndeplinească. Pe vremuri se credea că unele spirite bune trăiesc în copaci și a bate în ei însemna a le cere ajutorul.

Îți recomandăm

Descoperiți și alte superstiții, obiceiuri și tradiții pentru a atrage norocul, fericirea și dragostea!

Viziteaza magazinul online