Inelul de logondă – între tradiție, simbol, superstiție și practici moderne

26.IUNIE.2019
Inelul de logondă – între tradiție, simbol, superstiție și practici moderne

Categorie: Legende si superstitii Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:unsplash.com

Pe vremuri, inelul de logodnă avea o semnificație mult mai puternică decât în prezent. Descoperă câteva detalii interesante despre inelele de logodnă.

Simbol al promisiunii și al dragostei, inelul de logodnă este purtat de femeie din momentul în care este cerută în căsătorie. Se poartă pe degetul inelar de la mâna dreaptă, iar în momentul căsătoriei se mută pe inelarul mâinii stângi.

Totul despre inelul de logodna

Comparativ cu epoca actuală, pe vremuri logodna se făcea cu 6-12 luni înainte de căsnicia religioasă, pentru ca viitorii miri să se cunoască înainte de a face pasul decisiv.

În plus, erau nelipsite ritualuri ca cel al pețitului, cererea mâinii fetei de la părinți, acordul părinților, zestrea viitorilor miri, logodna în fața unui părinte.

Inelul arăta pe de o parte iubirea, iar pe de alta statutul social al femeii. Inelul de logodnă poate fi din argint, aur sau aramă, dar obligatoriu trebuie să fie împodobit cu o piatră semiprețioasă, dacă nu prețioasă.

Deși multe dintre aceste tradiții au dispărut de-a lungul timpului, femeile încă primesc inelul de logodnă în momentul în care sunt cerute în căsătorie, iar bărbații încearcă să aleagă un model pe placul viitoarelor soții, de multe ori optând pentru pietrele prețioase, dar nu și opal alb, deoarece aduce ghinion în cuplu.

De asemenea, nu aduce noroc dacă se optează pentru un inel încrustat cu o perlă, fără a avea și o altă piatră alături. Inelul de logodnă cu safir este mai bun decât cel cu diamant, deoarece protejează de spiritele rele.

Se spune că zilele de marți, miercuri și vineri nu sunt benefice pentru a se face logodna. Mireasa nu trebuie să scoată de pe deget inelul de logodnă în ziua nunții.

Nu trebuie să permită altei femei să îl încerce, pentru că aceasta ar urma să îi fure iubitul.

Orice inel de logodnă ați alege, important e să vă iubiți și să faceți totul pentru a avea o viață minunată, plină de dragoste împreună!

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.