Inelul de logondă – între tradiție, simbol, superstiție și practici moderne

26.IUNIE.2019
Inelul de logondă – între tradiție, simbol, superstiție și practici moderne
Legende. Superstiții AUTOR: Andreea Inea FOTO: unsplash.com
Pe vremuri, inelul de logodnă avea o semnificație mult mai puternică decât în prezent. Descoperă câteva detalii interesante despre inelele de logodnă.

Simbol al promisiunii și al dragostei, inelul de logodnă este purtat de femeie din momentul în care este cerută în căsătorie. Se poartă pe degetul inelar de la mâna dreaptă, iar în momentul căsătoriei se mută pe inelarul mâinii stângi.

Totul despre inelul de logodna

Comparativ cu epoca actuală, pe vremuri logodna se făcea cu 6-12 luni înainte de căsnicia religioasă, pentru ca viitorii miri să se cunoască înainte de a face pasul decisiv.

În plus, erau nelipsite ritualuri ca cel al pețitului, cererea mâinii fetei de la părinți, acordul părinților, zestrea viitorilor miri, logodna în fața unui părinte.

Loading...

Inelul arăta pe de o parte iubirea, iar pe de alta statutul social al femeii. Inelul de logodnă poate fi din argint, aur sau aramă, dar obligatoriu trebuie să fie împodobit cu o piatră semiprețioasă, dacă nu prețioasă.

Deși multe dintre aceste tradiții au dispărut de-a lungul timpului, femeile încă primesc inelul de logodnă în momentul în care sunt cerute în căsătorie, iar bărbații încearcă să aleagă un model pe placul viitoarelor soții, de multe ori optând pentru pietrele prețioase, dar nu și opal alb, deoarece aduce ghinion în cuplu.

De asemenea, nu aduce noroc dacă se optează pentru un inel încrustat cu o perlă, fără a avea și o altă piatră alături. Inelul de logodnă cu safir este mai bun decât cel cu diamant, deoarece protejează de spiritele rele.

Se spune că zilele de marți, miercuri și vineri nu sunt benefice pentru a se face logodna. Mireasa nu trebuie să scoată de pe deget inelul de logodnă în ziua nunții.

Nu trebuie să permită altei femei să îl încerce, pentru că aceasta ar urma să îi fure iubitul.

Orice inel de logodnă ați alege, important e să vă iubiți și să faceți totul pentru a avea o viață minunată, plină de dragoste împreună!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.