Superstiții și obiceiuri străvechi – 10 lucruri pe care mulți nu le știu despre pisici

Superstiții și obiceiuri străvechi – 10 lucruri pe care mulți nu le știu despre pisici

Pisicile ocupă un loc important în numeroase culturi, iar supertițiile legate de ele sunt nenumărate. Iată care sunt cele mai amuzante dintre ele!

1. Deoarece sunt animale nocturne, în Evul Mediu se spunea despre pisici că ar avea puteri supranaturale și că ar fi servitorii fideli ai vrăjitoarelor.

2. Dacă mergem mai departe pe calea istoriei și ajungem în Egiptul Antic, găsim aceste animale drăgălașe la mare loc de cinste – în sanctuare, venerate și îngrijite cu deosebită atenție de către marii preoți ai vremii. Fiecare mișcare a pisicilor sacre era studiată și interpretată pentru a descoperi care sunt dorințele zeilor.

3. Revenind într-o perioadă ceva mai recentă, unele superstiții leagă starea vremii de comportamentul pisicii. Astfel, dacă aceasta își spală urechile, urmează să plouă, iar dacă se așează lângă sobă sau lângă o sursă de căldură, se anunță un val de frig.

4. Atunci când o pisică își curăță fața și lăbuțele în holul casei, vor veni musafiri în vizită, iar dacă este în prag, va veni un preot.

5. Se spune că atunci când vezi o pisică ce are un singur ochi, trebuie să scuipi în sân și să îți pui o dorință, deoarece aceasta sigur se va împlini.

6. Strănutul unei pisici este semn de bogăție.

7. Un fir de păr alb pe o pisică neagră este un bun talisman.

8. Cine pășește peste o pisică, va fi urmărit de ghinion.

9. Deși se spune despre pisicile negre că ar fi aducătoare de ghinion, dacă mergi în aceeași direcție cu ea, vei avea un mare noroc.

10. Dacă visezi că te atacă o pisică, vei avea parte de mulți dușmani în viitorul apropiat și de multe necazuri.

Cu toate superstițiile mai mult sau mai puțin pozitive, pisicile rămân printre cele mai iubite animale din lume!

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!