Aplica

Cum să alegem partenerul potrivit pentru a avea o relație sănătoasă

Cum să alegem partenerul potrivit pentru a avea o relație sănătoasă

Indicii ce arată dacă relația are șanse să fie durabilă şi sănătoasă, cum știm dacă am ales partenerul potrivit. Ce contează cel mai mult atunci când

ne alegem partenerul de viață? De regulă ne bazăm alegerile pe baza atracției fizice, afective, afective sau poate a unor interese materiale, dar oare aceste criterii vor duce la atingerea fericirii într-o relație de cuplu? Psihologii susțin că ar trebui să ne bazăm alegerile pe criterii de compatibilitate și să fim atenți la indiciile care arată că o relație de cuplu este funcțională.

Felul în care partenerii de cuplu se comportă unul cu altul este un indiciu care ne arată dacă relația are șanse să fie durabilă şi sănătoasă. Acest lucru presupune ca partenerii să se implice cu responsabilitate în viața de cuplu, pentru a asigura atât satisfacerea nevoilor personale, cât și a celor comune, fie ele de ordin material, emoțional sau amoros.

Dacă din contra, partenerii mai mult vorbesc decât acționează, acesta este un semn clar că fundația relației este instabilă, prin urmare, la apariția primelor conflicte și provocări, aceasta se va destrăma.

Orgoliul masculin și feminin este un dușman în calea atingerii fericirii în cuplu. Fiecare partener trebuie să înțeleagă că viața de familie nu reprezintă o luptă pentru putere.

Comunicarea sinceră poate fi de ajutor în menținerea unei relații armonioase. Desigur, nu totul este mereu roz, fiecare cuplu trece și prin perioade de criză, însă fericirea depinde de modul în care reușim să rezolvăm conflictele.

Fidelitatea este una dintre pietrele de temelie ale unei relații reușite, pe când infidelitatea provoacă răni emoționale, ce nu vor fi cu ușurință vindecate și nici uitate, ceea ce destabilizează relația.

Pentru o relație de cuplu sănătoasă, se recomandă cuplurilor să nu admită implicarea altor persoane în viața lor. Sfaturile celor din anturaj sau din familie pot fi utile, dar uneori acestea pot să nu se potrivească cu necesitățile cuplului, ceea ce duce la confuzie, certuri inutile.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!