Află de ce trebuie să fim veseli pe 1 Aprilie – tradiții și obiceiuri străvechi

30.MARTIE.2019
Află de ce trebuie să fim veseli pe 1 Aprilie – tradiții și obiceiuri străvechi

Categorie: Tradiții Românești Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:pexels.com

Cu toții știm că 1 Aprilie este Ziua Păcălelii, dar te-ai întrebat vreodată de unde vine această sărbătoare? Originea sărbătoririi păcălelilor și a

veseliei se pierde în negura timpului, dar cei mai mulți istorici o leagă de schimbarea calendarului gregorian, când se pare că multor persoane le era greu să se adapteze acestei schimbări. Astfel, pe vremea lui Carol al IX-lea au luat „naștere” nebunii de Aprilie, adică acei oameni care sărbătoreau Anul Nou pe 1 Aprilie. „Nebunii” sărbătoreau Anul Noi pe 1 Aprilie pentru că le era prea greu să se adapteze noului calendar.

În concluzie, se pare că „nebunia de Aprilie” s-a păstrat, iar Anul Nou și-a reluat locul în plină iarnă.

Loading...

Se spune că pentru a avea noroc tot anul, păcăleala de 1 Aprilie se face până la miezul zilei, deoarece tot ce urmează după ora 12.00 este aducător de ghinion. În plus, dacă nu reușești să păcălești pe nimeni e și mai rău, pentru că până pe 1 Aprilie anul viitor, tu vei fi cel păcălit.

Atenție, să nu îți programezi nunta în această zi, pentru că se crede că noua familie nu prea are sorți de izbândă – fie se destramă, fie bărbatul este ținut sub papuc (acum, aici este discutabil, în funcție de dorințele fiecăruia).

Sărbătoarea este celebrată în întreaga lume, de la copil la bătrân, de la simplu om până la conducători sau formatori de opinie. De exemplu, „Le Parisiene” titra pe 1 Aprilie 1986 că Turnul Eiffel urma să fie dezmembrat.

Apropo de Franța, acolo persoanele păcălite sunt poreclite „poisson d’Avril” (pește de Aprilie), în timp ce în Anglia sunt poreclite „noddy” (găgăuță), iar în Scoția „cuc de Aprilie”.

PS: Știai că pe 1 Aprilie se sărbătorește și Ziua internațională a păsărilor?

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.