Nectarinele – fructele cu un conținut scăzut de calorii ce previn anemia

24.IULIE.2022
Nectarinele – fructele cu un conținut scăzut de calorii ce previn anemia

Categorie: Sanatate si Nutritie Autor: Roxana Florescu Zodiacool Foto:unsplash.com

Nectarinele (Prunus persica) sunt fructe portocalii – roșii, cu pulpă roșie, galbenă sau albă, o suprafață fermă și netedă, cu un gust asemănător piersicilor.

Nectarinele sunt foarte bogate în vitamine, minerale și fibre, având, totodată, concentrații scăzute de calorii, ceea ce le face ideale în curele de slăbire.

Pot fi consumate ca atare ori în salate de fructe, smoothie-uri, înghețate de casă, torturi, și pot scoate din anonimat multe deserturi. Pot fi încorporate cu succes și în salate de vară, alături de salata verde, nuci și semințe crude.

Nectarinele pot fi preparate termic, sub formă de compot şi gemuri, ori ca ingredient în diverse dulciuri. Din ele se pot face, de asemenea, sosuri pentru diferite feluri de mâncare.

Valori nutriționale pentru 100 grame nectarine

Calorii: 47
Proteine: 0.4
Lipide: 0
Carbohidrați: 11.4
Fibre: 2

Beneficiile consumului de nectarine

̶ sunt extrem de bogate în antioxidanți ce luptă contra radicalilor liberi, reduc procesul de îmbătrânire a organismului și mențin pielea sănătoasă;

̶ întăresc imunitatea și combat infecțiile prin conținutul de vitamina C, care se regăsește din belșug în delicioasele fructe;

̶ previn anemia datorită vitaminei C care promovează absorbția fierului în organism, mineral care ajută la formarea hemoglobinei;

̶ sunt eficiente în construirea și menținerea sănătății pielii, dinților, structurilor osoase și a țesuturilor musculare, grație vitaminei A conținute;

̶ au un conținut scăzut de calorii și efect „de ardere” a alimentelor, precum și un conținut mare de fibre, fiind excelente pentru persoanele care doresc să slăbească;

̶ îmbunătățesc digestia prin potasiul care accelerează metabolismul, reglează pH-ul și sintetizează proteinele;

̶ reduc riscul de apariţie a unor boli grave (cancer, maladii cardiovasculare, artrită, unele afecţiuni oculare) prin fitonutrienţii, antioxidanţii şi carotenoidele conținute;

̶ ajută la repararea și întreținerea celulară, fiind bogate bogate în fosfor - mineral esențial, important pentru buna funcționare a țesuturilor și a celulelor;

̶ sunt antidiabetice, încetinind eliberarea și absorbția zahărului în sânge, prin fibrele dietetice conținute;

̶ sunt benefice pentru persoanele hipertensive, grație fibrelor care reglează nivelul colesterolului și scad tensiunea arterială;

̶ favorizează eliminarea acidului uric din organism, datorită conținutului mare de apă, fiind eficiente în gută și afecțiuni inflamatorii;

̶ suplinesc pierderile de săruri minerale cauzate de transpirația excesivă, având un conținut mare de apă;

̶ în timpul verii, mai ales, nectarinele ajută la refacerea pielii expuse la soare și prelungesc durata bronzului, fiind o sursă prețioasă de betacaroten, un antioxidant care este sintetizat în organism în vitamina A;

̶ ajută în timpul sarcinii, grație acidului folic, cu rol important în dezvoltarea fătului și protejarea sa de unele defecte majore din naștere ale creierului sau ale coloanei vertebrale.

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.