Superstițiile zilei – tradiții și obiceiuri de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

07.NOIEMBRIE.2018
Rugăciuni AUTOR: Maria Poinescu FOTO: calendarulortodox.ro
Ziua de 8 Noiembrie este deosebit de importantă pentru mulți dintre noi, deoarece atunci se cinstesc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Se spune că

Arhanghelul Mihail stă în Rai doar în Vinerea Mare și de Paști, iar în rest este printre oameni, pentru a-i ajuta. De asemenea, el va lupta la sfârșitul lumii cu Satana. Arhanghelul Gavriil este cel care a adus vestea mare lui Ioachim şi al Anei, că le-a fost ascultată ruga și vor avea un copil – pe cea care va fi Sfânta Fecioară Maria. Această perioadă este marcată de multe obiceiuri și superstiții.

În sâmbăta dinaintea zilei de 8 Noiembrie, finii merg la nași cu colaci. De asemenea, tot atunci se fac praznice pentru pomenirea celor adormiți. Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril mai este cunoscută în popor ca „Năpustitul areţilor” (de la obiceiul ciobanilor de a amesteca berbecii pentru a se împerechea cu oile) sau „Vara Arhanghelilor” care ţine doar o zi.

Loading...

Se mai spune din bătrâni că Arhanghelul Mihail are putere asupra Soarelui şi a Lunii, pe care le eliberează din mâinile dracilor (eclipse). De asemenea, are putere asupra soţiei lui Scaraoţchi, Mamareaua, care vrea să trimită brusc gerul pe pământ. Sfântul Arhanghel stă la capul omului în ultimele sale clipe pentru a-i duce sufletul în Rai, iar la picioare atunci când acesta își va reveni din boală.

În această zi, trebuie aprinsă o lumânare, ca să avem „lumină” pe lumea cealaltă. De asemenea, ar fi bine să aprindem lumânări pentru cei care au murit fără, pentru sinucigaşi sau osândiţi.

O altă superstiție este legată de muncă – cine lucrează în această sfântă zi de sărbătoare se va chinui mult înainte de-și da sufletul.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  1
VOT
571
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
DE INTERES
PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.