Superstițiile zilei – tradiții și obiceiuri de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

07.NOIEMBRIE.2018
Superstițiile zilei – tradiții și obiceiuri de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Categorie: Rugaciuni Autor: Maria Poinescu Zodiacool Foto:calendarulortodox.ro

Ziua de 8 Noiembrie este deosebit de importantă pentru mulți dintre noi, deoarece atunci se cinstesc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Se spune că

Arhanghelul Mihail stă în Rai doar în Vinerea Mare și de Paști, iar în rest este printre oameni, pentru a-i ajuta. De asemenea, el va lupta la sfârșitul lumii cu Satana. Arhanghelul Gavriil este cel care a adus vestea mare lui Ioachim şi al Anei, că le-a fost ascultată ruga și vor avea un copil – pe cea care va fi Sfânta Fecioară Maria. Această perioadă este marcată de multe obiceiuri și superstiții.

În sâmbăta dinaintea zilei de 8 Noiembrie, finii merg la nași cu colaci. De asemenea, tot atunci se fac praznice pentru pomenirea celor adormiți. Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril mai este cunoscută în popor ca „Năpustitul areţilor” (de la obiceiul ciobanilor de a amesteca berbecii pentru a se împerechea cu oile) sau „Vara Arhanghelilor” care ţine doar o zi.

Se mai spune din bătrâni că Arhanghelul Mihail are putere asupra Soarelui şi a Lunii, pe care le eliberează din mâinile dracilor (eclipse). De asemenea, are putere asupra soţiei lui Scaraoţchi, Mamareaua, care vrea să trimită brusc gerul pe pământ. Sfântul Arhanghel stă la capul omului în ultimele sale clipe pentru a-i duce sufletul în Rai, iar la picioare atunci când acesta își va reveni din boală.

În această zi, trebuie aprinsă o lumânare, ca să avem „lumină” pe lumea cealaltă. De asemenea, ar fi bine să aprindem lumânări pentru cei care au murit fără, pentru sinucigaşi sau osândiţi.

O altă superstiție este legată de muncă – cine lucrează în această sfântă zi de sărbătoare se va chinui mult înainte de-și da sufletul.

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.