Tradiții și obiceiuri de Sf. Maria Mică – cea mai importantă sărbătoare pentru mame și fetele necăsătorite

07.SEPTEMBRIE.2018
Tradiții și obiceiuri de Sf. Maria Mică – cea mai importantă sărbătoare pentru mame și fetele necăsătorite
Astrologie AUTOR: Andreea Inea FOTO: ziarulfaclia.ro
Este una dintre cele mai importante sărbători, Sf. Maria fiind cea mai îndrăgita divinitate feminină a Panteonului românesc. În fiecare an, pe 8 septembrie,

creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sf. Maria Mică. Această sărbătoare este primul praznic din Anul bisericesc, început la 1 septembrie. De asemenea, este una dintre cele mai importante sărbători, Sf. Maria fiind cea mai îndrăgita divinitate feminină a Panteonului românesc.

În jurul zilei de 8 septembrie au fost croite de-a lungul timpului numeroase tradiții, ca și superstiții. Credincioșii merg dimineața la biserică, pentru a se ruga Maicii Domnului și a-i mulțumi pentru acel ajutor pe care l-au primit de la ea. Se spune că rugăciunile mamelor adresate Născătoarei de Dumnezeu în această zi sunt ascultate mai mult ca oricând și că acestea vor avea copii mai ascultători. Este bine ca nici bărbații, nici femeile să nu muncească în această mare zi de sărbătoare, dar nici în ziua dinainte și de după Nașterea Maicii Domnului.

Loading...

Sf. Maria este cunoscută în popor ca protectoare a mamelor, dar și a fetelor necăsătorite. Astfel, rugăciuni fierbinți adresate din inimă pentru grăbirea căsătoriei, ușurarea nașterii, tratarea infertilității și pentru copii sănătoși sunt grabnic ascultate de Născătoarea Domnului.

Tot din cultura populară vin și unele superstiții legate de ziua Sfintei. Una dintre acestea ne îndeamnă să nu aprindem focul în casă, oricât de frig ar fi, deoarece poate aduce boli și ghinion. Candela, în schimb, ar trebui să fie aprinsă și lăsată să ardă toată ziua, sub atentă supraveghere.

În această mare zi se dau prune și struguri pentru sufletele celor ce nu mai sunt printre noi, pentru a li se ierta păcatele.

În zona Maramureșului, se spune că dacă plouă de Sf. Maria Mică va fi o toamnă cu multe precipitaţii. Pe de altă parte, se anunță luni plăcute și senine de toamnă, dacă pe 8 septembrie înfloresc merii și perii. Oricum ar fi vremea de Sf. Maria, din această zi vara devine o amintire caldă, iar sezonul rece își intră în drepturi, de unde și vorba „O trecut Sântămăria, leapădă pălăria!”

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.