Tradiții și obiceiuri într-una dintre cele mai mari sărbători: Înălțarea Domnului

05.IUNIE.2019
Tradiții și obiceiuri într-una dintre cele mai mari sărbători: Înălțarea Domnului

Categorie: Tradiții Românești Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:crestin-ortodox.ro

Începutul lunii iunie aduce o mare sărbătoare pentru creștini – Înălțarea Domnului, zi cu mare încărcătură spirituală. Sărbătorită anul acesta pe 6 Iunie,

la 40 de zile după Învierea Domnului, Înălțarea este una dintre cele mai importante zile de peste an pentru credincioși. Descoperă tradiții și obiceiuri specifice acestei frumoase sărbători.

Înălțarea Domnului mai este numită în popor și Ispas, în cinstea singurului martor al acestui mare eveniment al creștinității, conform legendelor. Se spune că Ispas era ascuns printre stânci, pe Muntele Măslinilor, atunci când Iisus Hristos S-a înălțat la Ceruri și că el a dus vestea mai departe și a povestit tuturor celor care voiau să-l asculte.

Loading...

În unele zone ale țării, se practică legatul frunzelor de nuc peste brâu, pentru a se primi harul vindecării de la Dumnezeu și pentru a avea sănătate tot anul. Tot pentru sănătate, oamenii se „bat” pe spate cu tulpini de leuștean.

Se spune că Însuși Iisus avea frunze de nuc legate la brâu când S-a înălțat la Ceruri. Tinerii merg în pădure pentru a culege fruze de alun, care le va aduce noroc și dragoste tot anul. Se dă de pomană după slujbă, mai ales că în unele zone se țin Moșii de Ispas, iar alimentele oferite sunt pâinea caldă, brânza, ceapa verde și un păhărel de rachiu.

Conform credinței populare, cine se stinge din viață în perioada dintre Înviere și Înălțare ajunge direct în Rai, deoarece porțile Cerului sunt deschise. Pe de altă parte, celor care sunt pomeniți în ziua de Ispas le sunt iertate toate păcatele.

Așa cum timp de 40 de zile de la Înviere se spune „Hristos a înviat!” - „Adevărat a înviat!”, acum este ziua în care oamenii se salută cu „Hristos S-a înălțat!” - „Adevărat S-a înălțat!”

„Hristos S-a înălțat!”

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.