Transport gratuit peste 199 lei

8 Sfaturi utile pentru a rezista în cura de slăbire prin metoda postului intermitent

8 Sfaturi utile pentru a rezista în cura de slăbire prin metoda postului intermitent

Postul negru, un miracol în vindecarea organismului, dar și o metodă de a pierde kilogramele în plus, poate fi la îndemâna oricui. Află cum să-l ții mai

ușor. Chiar și pentru cei care nu se confruntă cu anumite probleme medicale, postul negru are numeroase beneficii pentru sănătate, deoarece principala lui acţiune este cea de purificare, de odihnire a anumitor organe din corp.

Postul negru reprezintă o perioadă de abstinență de la orice tip de produse alimentare. Postul negru ne ajută să ne întărim sistemul imunitar, dar și să ne menținem corpul suplu și armonios.

Deoarece pentru unele persoane este dificil să se abțină de la mâncare și să respecte un program de post negru intermitent, în cele ce urmează vom prezenta câteva sfaturi utile care ne pot ajuta să ținem și să maximizăm beneficiile postului intermitent:

1.Yoga și exercițiile ușoare pot ajuta la facilitarea postului intermitent.

2. Stați hidratați. Beți o mulțime de băuturi cu apă și fără calorii, cum ar fi ceaiurile din plante, pe tot parcursul zilei.

3. Eliminați obsesiei asupra alimentelor. Planificați o mulțime de activități care să vă distragă atenția în zilele postului, pentru a nu vă mai gândiți la mâncare, cum ar fi curățenia în casă, organizarea actelor, vizionarea unui film, plimbarea în parc etc.

4. Adoptați un program odihnitor și relaxant în perioadele de post intermitent, cu mențiunea că exercițiile ușoare, cum ar fi yoga, pot fi benefice.

5. Calcularea fiecărei calorii contează. Dacă planul ales permite unele calorii în timpul perioadelor de repaus, selectați alimente bogate în nutrienți care sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Exemplele includ fasole, linte, ouă, pește, nuci și avocado.

6. Consumul de alimente cu volum mare de apă. Alegeți alimentele cu conținut scăzut de calorii, care includ popcorn, legume crude alături de fructe cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi strugurii și pepenele galben.

7. Creșterea gustului fără calorii. Mâncarea se condimentează generos cu usturoi, chilli, ghimbir, ierburi, condimente sau oțet. Aceste alimente sunt extrem de scăzute în calorii, dar sunt pline de aromă, ceea ce poate ajuta la reducerea senzației de foame.

8. Alegerea alimentelor bogate în nutrienți după perioada de post. Alimentele bogate în fibre, vitamine, minerale și alte substanțe nutritive ajută la menținerea constantă a nivelului zahărului din sânge și la prevenirea deficiențelor nutrienților. O dietă echilibrată va contribui, de asemenea, la scăderea în greutate și la sănătatea generală.

Există multe modalități diferite de a face postul intermitent și nu există niciun plan unic care să funcționeze pentru toată lumea. Fiecare dintre noi va avea cele mai bune rezultate dacă va încerca diferitele stiluri pentru a vedea care se potrivește stilului propriu de viață și preferințelor.

Pentru cele mai bune rezultate, este esențial să se mănânce o dietă sănătoasă și echilibrată în zilele fără post. Dacă este necesar, o persoană poate căuta ajutor profesional (la nutriționist), pentru a personaliza un plan de post intermitent și pentru a evita capcanele.

Sursa articol: medicalnewstoday.com

Viziteaza magazinul online